in

“Slaap zacht knapperd”, ouders nemen op hartverscheurende wijze afscheid van 9 maanden oude zoontje

De kleine Connor McCue werd geboren met een zeldzame leveraandoening die voornamelijk baby’s treft. In januari onderging hij nog een levertransplantatie, maar hoewel die goed verliep, heeft het niet meer mogen baten. Hij overleed donderdag in de armen van zijn ouders.

“Gisteren om 22.09 viel Connor Daniel McCue in slaap en kreeg hij vleugels. Hij lag in mijn armen en Paul hield hem ook vast”, zo begint de moeder van de 9 maanden oude Connor haar afscheidsboodschap op Facebook. Ze postte die op de pagina waar heel wat mensen de strijd van de jongen tegen zijn aandoening volgden.

“Gisteren was zo een mooie dag”, gaat de vrouw verder. “Hij werd gedoopt en we lachten allemaal. Connor was heel rustig en comfortabel buiten in de zon, de hele namiddag. Hij is de grootste en moedigste jongen geweest en we zijn zo trots op hem. Zelfs tot op het bittere einde was en is hij nog steeds onze held.”

“We zullen altijd van je houden. We zullen je altijd missen en je zal altijd onze kleine jongen blijven. Slaap zacht knapperd.”
Connor onderging twee orgaantransplantaties. De laatste in januari nadat de eerste fout afliep. Zonder een nieuwe lever zou de kleine jongen nooit kunnen overleven, maar ook nadat de tweede transplantatie slaagde, bleken zijn gezondheidsproblemen te sterk voor Connor.
Op 28 maart postte zijn vader al een wanhopig bericht op de Facebookpagina van Connor waarin hij schreef dat het niet goed met hem ging. “Connors bloeddruk is een pak slechter geworden en het PICU team heeft het alsmaar moeilijker die omhoog te krijgen.”

Lees ook  Te vroeg geboren baby overleed nadat voedingstube per ongeluk in een ader werd gestoken.

“Er zijn al heel wat tests gebeurd om uit te zoeken wat er aan het gebeuren is maar ze zijn niet honderd procent duidelijk. Zijn brein wordt slechter en nu ik hem vandaag zag, reageerde hij niet half zoveel als vorige week.”

“Het breekt mijn hart maar het ziet eruit alsof hij het opgegeven heeft en hij genoeg gehad heeft.”

“We zijn ermee akkoord gegaan de komende 48 uur alles te doen om zijn bloeddruk omhoog te brengen en dan te zien hoe het met hem gaat. Maar ik en Jess voelen allebei dat het alleen maar erger zal worden en dat zijn lichaam het uiteindelijk zal opgeven.”

Lees ook  Mam brengt baby naar bed – kijkt minuten later en ziet een gruwelijke scène

“We zijn er absoluut kapot van en het voelt alsof ons hart uit ons lichaam gescheurd is na alles wat we doormaakt hebben. Als zijn ouders willen we vechten voor onze prachtige kleine jongen, maar we willen hem niet zien lijden.”

“Deze namiddag heb ik de hartverscheurende beslissing gemaakt hen (de dokters) te vertellen dat ze niets mogen ondernemen als hij een hartstilstand krijgt omdat het niet eerlijk is voor Connor om hem dit te blijven aandoen.”

“Ik bid tot God dat zijn bloeddruk zichzelf stabiliseert en dat zijn brein niet te erg beschadigd is, maar jammer genoeg hebben we er geen goede hoop op.”

Twee dagen na dit bericht zou Connor in de armen van zijn ouders overlijden.

10 maanden uitgehongerd: Hond gered uit de klauwen van dierenbeulen.

Pestkoppen bespotten haar om haar gezicht – kijk hoe zij hen 25 jaar later het zwijgen oplegt.