in

Slaap je slecht? Gebruik dan eens dit aparte Chinese trucje

Vervelend hè, wakker liggen terwijl je partner naast je vredig ligt te ronken. Slapeloosheid is een groot probleem.

Hoe fijn zou het dan ook zijn als we het met een simpel trucje op zouden kunnen lossen? Dat kan! Slapeloosheid is een slaapstoornis waarbij je niet kunt slapen, wat vaak gepaard gaat met functioneringsklachten overdag.

Je kunt last hebben van drie verschillende soorten slapeloosheid: moeilijk in slaap kunnen vallen, vroeg wakker worden en vaak wakker worden gedurende de nacht. De oorzaken van slapeloosheid zijn in veel gevallen niet duidelijk.

LEES OOK!
BizarFamilie Zeven beste vrienden hebben een landhuis gekocht, zodat ze samen kunnen leven als ze oud zijn

Gelukkig is er volgens de Chinese geneeskunde wél een duidelijke oplossing!

Acupunctuur
Volgens de leer van de acupunctuur helpt het druk uitoefenen op bepaalde punten op je lichaam bij slapeloosheid.

Deze techniek wordt al honderden jaren door Chinezen toegepast. Er zijn volgens de chinezen drie drukpunten die je slaap beïnvloeden.

Chinese slaaptruc
Het LV3 punt wordt gezien als het drukpunt dat alle problemen geneest. Dit punt bevindt zich boven de tenen, tussen de grote- en de tweede teen in. Het drukpunt K1 bevindt zich onder je voet, precies in de inkeping bij de bal van je voet.

LEES OOK!
Ook veel muggenbulten? Met dit product jeuken ze niet meer!

Drukpunt PC6 bevindt zich op de pols, een paar centimeter boven de handpalm. Geadviseerd wordt om deze drukpunten gedurende vier tot vijf seconden in te drukken voor een optimaal resultaat.

Wij gaan dit als we niet kunnen slapen zeker even uitproberen. Een kleine moeite toch? En altijd beter dan heftige slaapmiddelen!

Ex on The Beach deelneemster krijgt bizarrre tattoo op bovenbeen gezet

Expert geeft truc om binnen 2,5 uur van een spinnenfobie af zijn