in

S*ksmisdadigers van kinderen in Indonesië kunnen nu legaal worden gecastreerd

Indonesië heeft de straf voor veroordeelde p*dofielen verhoogd tot chemische castratie, als reactie op nationale verontwaardiging na de brute groepsv*rkrachting en moord op een jong meisje.

President Joko Widodo tekende de nieuwe wet en zei: “We hopen dat deze wet een afschrikmiddel zal zijn voor daders en s*ksuele misdrijven tegen kinderen kan onderdrukken.”

De maximale gevangenisstraf voor s*ksmisdadigers is ook verhoogd van 10 naar 20 jaar.

Activisten hadden druk uitgeoefend op Widodo, nadat een gewelddadige bende het land in schok achterliet door verkr*chting en moord.

In april werd een 14-jarig meisje het bos in Sumatra gesleept en door bendes verkr*cht en vervolgens gedood door 14 jongens, jonger dan 18.

Haar naakte, vastgebonden lichaam werd drie dagen later ontdekt toen de stank zich verspreidde.

Lees ook  YouTuber vindt kooien met dode biggen tijdens duiktocht

Hoewel dat deze zaak de laatste druppel lijkt te zijn voor wetgevers, volgt een aantal spraakmakende s*ksuele misdrijven voor kinderen in het land.

Eerder had een man een negenjarig meisje gewurgd en haar verkracht. In 2014 werd een zesjarige jongen verkr*cht door de conciërges van de Jakarta International School, waar de kleuters aanwezig waren.

Indonesië, met 255 miljoen inwoners, blijft één van ’s werelds topbestemmingen voor kinders*kstoerisme, waar handhaving gedwarsboomd is door corruptie en armoede.

Unicef ​​schatte in 2008 dat er ongeveer 14.000 kindslachtoffers waren die s*ksueel werden uitgebuit op toeristische bestemmingen in 40 dorpen in het land.

De Indonesische Nationale Commissie voor Geweld tegen Vrouwen (Komnas Perempuan) merkt op dat elke dag 35 vrouwen het slachtoffer zijn van s*ksueel geweld.

Lees ook  12 voedingswaren die eczeem alleen maar erger maken

Met deze nieuwe wet sluit Indonesië zich aan bij een handvol landen zoals Zuid-Korea, Polen en Rusland, die chemische castratie als straf gebruiken.

Verschillende Amerikaanse en Australische staten oefenen dit ook uit, waar medicijnen worden toegediend om s*ksueel verlangen bij mannen te verminderen.

Landen als de Tsjechische Republiek oefenen echter nog steeds fysieke castratie uit, waar de testikels van de dader worden verwijderd.

Mensenrechtengroepen hebben herhaaldelijk het land getroffen omdat het de praktijk hoog hield, maar de regering is haar recht blijven verdedigen om de straf uit te vaardigen.

Wat vind jij? Zou elk land dezelfde fysieke castratie moeten gebruiken als straf net als de Tsjechische Republiek? Laat het ons weten in de comments van Facebook!

Agent Dordrecht schoot gezin dood na zijn dienst

Vader overleden na koolmonoxidevergiftiging, moeder en kind ernstig gewond