in

Siebe (73) sprak jongens aan op vuurwerk en werd mishandeld: ‘Ik vind het zo laf’

De katten van de 73-jarige Siebe uit het Noord-Hollandse Andijk werden zo onrustig van het geknal van vuurwerk, dat hij besloot de jongens die het voor zijn deur afstaken, er op aan te spreken. De jongens sloegen de bejaarde Siebe in elkaar. “Ik heb zwaar gekneusde ribben. Het ergste is het geestelijke. Ik ben ontzettend boos.”

Dat zegt hij tegen RTL Nieuws. Siebe wilde de drie jongens van rond de 19 jaar oud, vragen om niet meer voor zijn deur het vuurwerk af te steken.

Meerdere trappen tegen hoofd
Vanuit het niets kreeg hij een harde klap in zijn gezicht waardoor hij op de grond viel. Daarna kreeg hij meerdere trappen tegen zijn hoofd. De drie jongens gingen er daarna vandoor.

“Hij deed al een beetje raar, zo van ‘sla me dan, sla me dan'”, vertelt Siebe aan RTL Nieuws. “Maar toen ik opstond, dacht ik: ik zal je krijgen. En toen namen ze de benen, ze liepen heel hard weg.”

Flinke verwondingen
Siebe heeft behoorlijke verwondingen opgelopen, onder meer aan zijn gezicht. “Ik heb zwaar gekneusde ribben, maar het ergste is het geestelijke. Ik ben ontzettend boos. Als ik ze tegenkom, sla ik ze hartstikke dood. Ik kan het nog niet loslaten, al zakt het wel. Ik vind het zó erg en ook zó laf. Het zijn zulke smeerlapjes.”

Siebe is nog steeds woedend over de laffe mishandeling. “Echt, als ze ze pakken, mogen ze ze laten inslapen van mij. Nu is het slaan, over een jaar is het moord.”

Steun van de buren
Wel is de Andijker opgetogen door alle hulp die hij na de mishandeling ontving. “Ik sta er echt van te kijken: de buren. De ene komt even kijken hoe het is, de ander stuurt een bloemetje. Ik word daar echt verlegen van. Past niet bij mij. Maar het helpt natuurlijk wel bij het opsporen van de dader.”

Siebe heeft van twee van de drie jongens een beperkt signalement kunnen geven aan de politie. Het gaat om twee blanke jongens van een meter tachtig met donker haar en beiden droegen donkere kleding. De daders spraken Nederlands en worden op zo’n 18 à 19 jaar geschat.

De politie laat aan RTL Nieuws weten dat ze de zaak serieus nemen. “We zijn een onderzoek gestart en zijn op zoek naar getuigen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.”

Vrouw (52) knock-out geslagen nadat ze jongeren aansprak die vuurwerk naar haar hond gooiden

Man doneert nier aan vrouw van wie hij houdt – later doet hij huwelijksaanzoek, wat ze afwijst