in

Siamese tweeling werd wereldberoemd toen ze 14 jaar geleden werden ‘gescheiden’ – zo zien ze er nu uit

De tweelingen Kendra en Maliyah Herrin werden geboren op 26 februari 2002 en hun ouders waren dolblij met de komst van hun dochters.

Maar tegelijkertijd werden ze geconfronteerd met een moeilijke beslissing die de toekomst van de tweeling zou bepalen.

Kendra en Maliyah werden geboren als een Siamese tweeling en zaten aan de heup verbonden met elkaar. Het betekende dat ze o.a. de lever, een nier en de blaas deelden.

De ouders werden geconfronteerd met een uiterst moeilijke beslissing. Zouden ze hun dochters de rest van hun leven samen laten, of zouden ze hen blootstellen aan een riskante operatie om ze te scheiden?

Lees ook  Patiëntjes in het Wilhelmina Kinderziekenhuis krijgen onverwacht bezoek van superhelden

Beide opties brachten gevaren met zich mee, en artsen konden geen enkele garantie geven dat een operatie succesvol zou zijn.

Toen de meisjes vier jaar oud waren werd de beslissing genomen om ze te proberen te scheiden. Op deze manier kregen ze de kans om een normaler leven te leiden.

Omdat een Siamese tweeling erg zeldzaam is en het nog minder gebruikelijk is om ze te scheiden, kreeg de tweeling veel aandacht in de VS.

Het publiek leefde met de meisjes mee, tijdens hun 16-uur durende operatie in 2006. De medische staf leverde fantastisch werk en de operatie was gelukkig een groot succes!

Elf jaar na hun geboorte kwamen ze opnieuw in de schijnwerpers toen ze te gast waren op de Opray Winfrey show. Daar was te zien was hoe ver ze al waren gekomen na de operatie.

Lees ook  Achtergelaten kitten van paar uur oud redt het niet: ‘De navelstreng was nog nat’

In de onderstaande video is een samenvatting te zien van de show.

In 2013, 7 jaar na hun operatie, begonnen de zusjes hun eigen YouTube-kanaal en blog, waar ze hun reis met de rest van de wereld willen delen.

Voor het eerst vertellen ze zelf ook het verhaal van hun scheiding, wat je hier kunt zien.

Het is geweldig om de meisjes gezond en wel te zien. We wensen ze het allerbeste voor in de toekomst!

Alleenstaande vader adopteert 5 kinderen met beperkingen

Geen racisme bij Nederlandse politieagenten? Limburgse agent gaat los!