in

Siamese tweeling kan eindelijk naar huis om in eigen bedden te slapen na gevaarlijke operatie

Met zoveel slechte dingen gaande in de wereld kan het verfrissend zijn om je te concentreren op verhalen over liefde en triomf.

Maak kennis met Abby en Erin Delaney, een siamese tweeling die op de hoofdhuid aan elkaar waren bevestigd.

Ze hebben meer dan hun deel van ontberingen sinds hun geboorte meegemaakt, maar zijn een bron van inspiratie gebleven voor alles waarmee ze in contact komen.

Hun verhaal begint in onwaarschijnlijke omstandigheden. Hun moeder, Heather Delaney, en hun vader hadden niet de intentie om kinderen te krijgen, maar toen Heather ontdekte dat ze elf weken zwanger was, besloten ze in het diepe te springen …

Het was iets heel belangrijks voor Heather en haar partner om een ​​kind te krijgen. Dit werd nog versterkt toen ze ontdekten dat ze de ouders van een tweeling zouden zijn!

Helaas bleek de zwangerschap van Heather een zware rit te zijn … eentje die nog spannender werd nadat duidelijk werd dat de hoofden van haar baby’s samengevoegd waren.

LEES OOK!
Helen wordt wakker met stijve nek, enkele uren later is ze compleet verlamd

Soms of vaak voorkomend?
Het kan komen als een relatieve verrassing, maar gevallen van Siamese tweelingen zijn lang niet zo zeldzaam als de gemiddelde persoon zou denken.

Als het gaat om identieke tweelingen, resulteert 1 op 200 zwangerschappen en 1 op 49.000 tot 189.000 geboorten in een siamese tweeling.

Natuurlijk klinkt dat als erg veel, maar gezien hoeveel baby’s elke dag ter wereld worden geboren valt het eigenlijk best mee…

De echte zeldzaamheid als het gaat om Siamese baby’s ligt hem in het sterftecijfer. Helaas overleeft slechts 18% van de Siamese baby’s die worden geboren – de meerderheid van dergelijke zwangerschappen eindigt meestal in een miskraam.

Helaas bleven Heather en haar man hoopvol, en hun geloof werd beloond toen Abby en Erin met succes werden geboren.

LEES OOK!
Grote zorgen om Rapper Sjors

Toch stonden ze nog steeds voor een monumentale strijd. De pasgeborenen werden in de eerste 485 dagen van hun leven in het kinderziekenhuis van Philadelphia gehouden, zodat ze de operatie konden ondergaan.

De operatie zelf – en natuurlijk praten we over de operatie die de meisjes van elkaar scheidt – duurde meer dan 11 uur en 30 personeelsleden.

Toen alles was gezegd en gedaan kon het vastberaden team van artsen het een succes verklaren.

Abby’s sinussen zullen sommige delen missen, en er zijn nog andere kleine complicaties om te overwegen, maar al met al hebben deze meiden zich bewezen als vechters als het gaat om de strijd aan te gaan.

En sinds de operatie zijn de meisjes naar verluidt goed aan het herstellen!

Je kunt meer zien over de lastige start van Abby en Erin in de onderstaande video:

Mama verft Deense dog roze en paars om haar meer ‘uitnodigend’ te maken.

17 sprookjeschatige dorpjes die je echt kan bezoeken – één blik en je bent direct verliefd