in

Shorttracker Sjinkie Knegt ernstig gewond! ZWAAR VERBRAND!

Sjinkie Knegt is vanmorgen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Bij het aansteken van de houtkachel bij hem thuis, vlogen zijn kleren in brand. Hij heeft ernstige brandwonden opgelopen.

Vorige maand raakte Sjinkie nog betrokken bij een ongeluk met een heftruck. Daarbij liep hij een ernstige spierblessure op en werd geconcludeerd dat hij niet mee kon doen aan het EK.

Traumahelikopter naar Sjinkie

Vanochtend ging het weer fout. Zijn vrouw Fenna trof Sjinkie in de woonkamer gewond aan. Ze belde direct 112, waarna de traumahelikopter en ambulance ter plekke kwamen. Hij moest per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

Daar wordt hij nu verpleegd. De verwondingen zitten op verschillende plekken van zijn lichaam. Met name zijn linkerbeen is ernstig verwond. Daar gaat het om derdegraads brandwonden. Hoe lang zijn herstel gaat duren, is niet bekend.

Schaatsers geïnformeerd

Bondscoach Jeroen Otter heeft de schaatsers vanmiddag geïnformeerd. Zij nemen vanaf morgen deel aan de ISU EK Shorttrack in Dordrecht. Knegt zou daar zijn Europese titel verdedigen, maar kon dus al niet meedoen.

Man ligt twee uur lang op granaat op straat in VENL0

In februari gaat het bijna elke dag sneeuwen