in

Schoonmakers doen bizarre vondst in hotelkamer na uitchecken jong Rotterdams stel

Schoonmakers van het Amsterdamse Hotel Jakarta keken wel heel vreemd op toen zij nietsvermoedend de kamer van een jong Rotterdams stel weer aan kant maakten.

De man (20) uit Rotterdam en een vrouw (18) uit Vlaardingen waren net uitgecheckt en op weg naar huis, toen de schoonmakers een vuurwapen in de hotelkamer aantroffen.

De schoonmakers gingen na het uitchecken van een stel rond 16.00 uur aan de slag toen ze de bijzondere vondst deden.

Lees ook  Vader vermoordt dochter om haar moeder pijn te doen

Zij waren volgens een politiewoordvoerder behoorlijk onder de indruk door wat ze aantroffen. ,,Het is niet een alledaagse vondst. Ze hadden echt zoiets van: ‘Wat is dit’.”

”Het is niet een alledaagse vondst. Ze hadden echt zoiets van: ‘Wat is dit’.”
– Woordvoerder politie

Hotelmedewerkers schakelden onmiddellijk de politie in, die vervolgens uitkeek naar de auto waarin het duo vanuit het hotel aan de Javakade was vertrokken. De politie kon de wagen volgen vanwege de combinatie van het type voertuig en het kenteken.

Lees ook  8 redenen om witte azijn te gebruiken voor de was

Wapenbezit
Het onderzoek leidde naar Rotterdam, waar de twee zijn aangehouden op verdenking van wapenbezit. Ze zitten vast voor verder onderzoek.

Het vuurwapen is in beslag genomen. De politie maakte niet bekend waarom het stel het wapen in het luxe hotel achterliet. Het hotel wil niet ingaan op de bijzondere vondst.

Moeder en zoontje (5) twee dagen lang gegijzeld op appartement

Kitten gaat voor het eerst naar het strand en het lijkt net alsof hij niet kan ophouden met glimlachen