in

Schimmelinfectie en brandwonden: Anne is slachtoffer van ontharingsbehandeling bij Just Wellness

Rughaar, een woekerende bikinilijn of een ongewenste snor, een gruwel voor veel mensen. Behandelingen om er vanaf te komen, zijn duur. Niet bij de schoonheids- en ontharingssalons van Just Wellness. Daar verkochten ze betaalbare pakketten voor een onbeperkt aantal behandelingen. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het ook, want de telefoon wordt niet meer opgenomen en de website is offline. ”Oplichters zijn het!”

Het was er altijd druk, maar nu zijn de deuren potdicht. Er zaten altijd mensen te wachten. Meestal vrouwen, maar ook mannen. Just Wellness, met het hoofdkantoor in Valkenswaard, breidde in razend tempo uit. Eindhoven, Tilburg, Breda, Den Bosch… niet alleen in Brabant, maar door heel Nederland. Nu is het ineens muisstil. De telefoon wordt niet meer opgenomen en de website ligt eruit.

Er gaan geluiden op dat het bedrijf failliet is. Toch is bij de rechtbank in Den Bosch, waar uitstel van betaling moet worden aangevraagd of waar het faillissement moet worden uitgesproken, niks bekend. Op de Facebookpagina ‘Opgelicht door Just Wellness!!’ stromen de reacties van boze klanten binnen.

Lees ook  Nieuw dodelijk Boliviaans virus over te dragen van mens op mens

Onbeperkt en levenslang
Dat het concept zo populair was, is niet zo gek. Waar een OPT of IPL-behandeling normaal prijzig is, was het bij Just Wellness spotgoedkoop. Een jaar lang om de vier weken een behandeling en je zou voorgoed van je ongewenste haar af zijn. Nou ja, niet altijd voorgoed. “Soms komt het haar terug”, werd erbij gezegd. Maar ook dan: geen nood, want je kon onbeperkt en levenslang terugkomen.

Even ter vergelijking: normaal kost De behandeling van een bikinilijn pakweg 800 euro. Bij Just Wellness maar 79 euro en voor 148 euro was je van je beenhaar en je okselhaar af. Maar je kon het zo gek maken als je wilde. Snor, haren op je tenen, voor alles was er een relatief goedkoop pakket. “Dat geld zullen we nu wel niet meer terug zien, vrees ik”, zegt Diana Gerritsen. Ook Kim Rust zegt: “Ik heb ook een pakket voor onbeperkt ontharen waar ik nu niks meer mee kan!”

Lees ook  Voor 1,3 miljoen euro aan cocaïne gevonden in parkeergarage

Er zijn ook veel klachten over de behandelingen zelf. Anne Raasen (24) uit Tilburg is een van de slachtoffers.

De behandeling van haar oksels, benen en bikinilijn had een dramatische afloop. Ze is getekend voor het leven.

De facebookpagina ‘Opgelicht door Just Wellness‼️’ telt inmiddels bijna 7000 leden. Sommige van hen plaatsen foto’s van tweede- en derdegraads brandwonden. Volgens hen het resultaat van ontharingsbehandelingen in de kliniek. Klanten klagen daarnaast over helse jeuk, pigmentvlekken, huidirritatie en amateuristisch weggelaserde tatoeages. Ook delen (oud)-werknemers hun ervaringen. Volgens hen hebben ze geen opleiding tot schoonheidsspecialist gevolgd. ,,We kregen één dag een cursus in Eindhoven en konden daarna meteen aan het werk”, schrijven meerdere werknemers op de facebookpagina.

Yolanthe Cabau openhartig over relatiebreuk met Wesley Sneijder

Junkie krijgt 20 euro om nieuwe thuis te zoeken voor hond en dumpt hem in kanaal.