in

Samuel, 17, verdwijnt spoorloos – 30 uur later redt zijn vaders instinct zijn leven

De 17-jarige Samuel kwam op zondagavond niet thuis. Toen hij niet op de berichten van zijn familie reageerde en berichten op Facebook niet gelezen werden, meldden ze aan de politie dat hun zoon vermist was.

Maar Samuel’s vader Tony kon niet wachten, dus ging hij op zoek naar zijn zoon. 30 uur later vond hij hem, opgesloten in een gecrashte auto.

Het eerste dat pa deed toen zijn zoon Samuel verdween, was zijn vrienden vragen of ze iets wisten. Ze zeiden dat Samuel moe was toen hij hen zondagavond naar huis reed, en het was toen dat Tony een vreselijk gevoel voelde dat hij niet kon negeren – dat Samuel een ongeluk had gehad.

“Iedereen zei dat hij waarschijnlijk was weggelopen … maar dat is gewoon niet Samuel,” vertelt vader Tony Lethbridge aan The Sydney Morning Herald.

Lees ook  Politieagente Leanne onder vuur na het plaatsen van veel te gewaagde foto’s

Huurde een piloot om te helpen zoeken
Het gezin woont in Australië en Tony wist dat het een race tegen de klok was om de auto van Samuel in de wildernis te vinden. Dus ging hij naar een helikopterbedrijf, gooide zijn geld op het bureau en huurde een helikopter en piloot in om naar zijn zoon te zoeken.

Tony’s onderbuikgevoel vertelde hem waar ze moesten gaan zoeken: rond een door ongelukken geteisterde weg waar een jongen een paar jaar eerder was overleden bij een verkeersongeval.

Zag het autowrak uit de lucht
Slechts tien minuten nadat de helikopter was vertrokken, ontdekte de familie een witte auto die aan de kant van de Pacific Highway was verwoest, vlakbij Newscastle, ten noorden van Sydney. Het exacte gebied waar de vader van Samuel hen naartoe had geleid. Als ze daarheen hadden gereden, hadden ze de auto misschien niet gezien, omdat de snelweg wordt omringd door dichte begroeiing. Maar vanuit de lucht was het onmogelijk om te missen.

Lees ook  Rouwende vader onthult doodsoorzaak van Nieuwe Tijden-actrice (26)

Vaders redding
De familie herkende de auto onmiddellijk en landde naast het wrak. Samuel zat vast in de auto en bewoog niet. In het ziekenhuis ontdekten ze dat hij een gebroken arm en enkele lichte verwondingen aan zijn benen en rug had. Toen hij werd gevonden, zat hij al 30 uur vast in de auto.

Kijk hoe de vader praat over de redding in de onderstaande nieuwsfragment:

Deze vader vond zijn zoon vóór de politie, waaruit blijkt dat niets zo ver gaat als de liefde van een ouder.

Deel dit verhaal om het instinct van de vader te prijzen en te laten zien dat er altijd hoop is!

Deze vrouw kocht een ontbijtje voor een dakloze, het briefje wat hij daarna gaf maakte haar sprakeloos

Man die op olifanten en leeuwen jaagt, “opgepeuzeld door krokodillen.”