in

Sam (19) raakte verlamd na eten tuinslak op feestje

De 19-jarige Australische rugbyspeler Sam slikte in 2010 op een feestje een tuinslak in na het verliezen van een weddenschap. Onschuldig, zo leek het destijds. Maar de tiener raakte volledig verlamd. De jongen moet inmiddels 24/7 verzorgd worden, maar de overheid werkt niet meer mee.

Sam uit Turramurra raakte na het eten van de slak besmet met de worm angiostrongylus cantonensis, die slakken kan infecteren na het eten van uitwerpselen van ratten. Mensen kunnen ook besmet worden, maar het veroorzaakt zelden een herseninfectie.

Maar de sterke sportman sukkelde in een coma en werd 420 dagen later wakker. Drie jaar na het eten van de slak mocht hij het ziekenhuis verlaten in een gemotoriseerde rolstoel. De jongen heeft dag en nacht zorg nodig; hij heeft vaak toevallen en wordt onder meer gevoed via een sonde.

Lees ook  Pasgeboren baby wordt achtergelaten in een auto op een parkeerplaats
Uitkering

De fulltime verzorging is niet goedkoop. De familie Ballard kreeg in 2016 nog een toelage van 492.000 Australische dollar, maar de moeder van Sam schrok zich afgelopen september rot toen dit bedrag zonder reden was verlaagd naar 135.000 Australische dollar.

Het gezin heeft inmiddels een flinke schuld opgebouwd, zo ligt er nog een rekening van 42.000 dollar voor de verpleging. Volgens Daily Telegraph is de overheid inmiddels in gesprek met het gezin om tot een oplossing te komen.

Lees ook  Deze foto toont aan dat Fajah Lourens de mooiste billen van Nederland heeft
Vrienden

De vrienden met wie Sam de weddenschap aanging zijn overigens nog steeds zijn vrienden. Ze nemen hem onder meer mee naar het strand en naar school om de rugbyteams in actie te zien. ’Team Ballard’ zamelt intussen geld in om in ieder geval een deel van de rekeningen te kunnen betalen.

Televisiepresentator draagt elke dag make-up om de waarheid te verbergen. Als hij voor de camera zit, is hij onherkenbaar.

Moeder is verwoest na 4 miskramen, dan laat de verpleegster haar zien wat er op de echo staat