in

’s Werelds laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn is gestorven.

Sudan, de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn ter wereld, is gestorven aan ouderdom gerelateerde problemen. Zijn soort zal nu zo goed als zeker uitsterven omdat er in het Ol Pejeta Conservancy in Kenia nog slechts twee vrouwelijke noordelijke witte neushoorns overblijven.

Volgens een verklaring werd hij geëuthanaseerd omdat zijn toestand “zorgwekkend verslechterde” en niet meer kon rechtstaan.

Zijn spieren en botten waren zwaar afgetakeld en zijn huid vertoonde uitgebreide wonden. “Hij was een geweldige ambassadeur voor zijn soort en zal herinnerd worden voor het werk hij deed om bewustwording te verspreiden voor bedreigde diersoorten”, zei de manager van het park Richard Vigne.

Lees ook  Nederland kan vandaag bijzondere 'blauwe supermaan' zien

Zijn genetisch materiaal werd gisteren nog verzameld in de hoop in de toekomst zijn soort op een kunstmatige manier in stand te houden.

De 45-jarige neushoorn bracht de laatste weken van zijn leven in pijn door. Als gevolg van een infectie had hij op zijn achterste rechterbeen een diepe wonde. Dierenarts Stephen Ngulu had zijn infectie met pijnstillers en antibiotica onder controle gekregen en Sudan had zijn eetlust terug.

Lees ook  Na regen komt zonneschijn: De liefde van je leven komt na de grootste fout van je leven

Nadat alle pogingen faalden om hem op een natuurlijke wijze te doen fokken, werd er een fundraisingcampagne opgestart om 7.000.000 euro in te zamelen voor een vruchtbaarheidsbehandeling.

Het uitsterven van de neushoorns is te wijten aan de mens. Stropers kunnen de hoorns van de witte neushoorns verkopen voor 40.000 euro per kilo, waardoor het meer waardevol is dan goud of cocaïne.

Rust in vrede, Sudan.

18-jarig meisje gedood nadat telefoon explodeert terwijl ze aan het praten was.

Familie neemt afscheid van mama met Alzheimer. Dan kijkt dochter naar papa en beseft hartverscheurende waarheid.