in

Rutte: rond Pasen nieuwe stappen, deze lockdown houden we niet nog 4 maanden vol

De besmettingscijfers en het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis zijn nu nog te hoog om te kunnen versoepelen. Dat zei demissionair premier Mark Rutte zojuist tijdens een persconferentie. Wel zei hij dat we dicht bij een kantelpunt komen, waarop ‘het vaccin de overhand krijgt op het virus’. Mogelijk kan er rond Pasen versoepeld worden.

Alle zware coronamaatregelen, zoals de lockdown en de sluiting van de horeca blijven gelden. “Maar deze lockdown houden we niet nog 4 maanden vol”, zei Rutte. Daarom voert het kabient wel enkele aanpassingen en correcties uit, ‘omdat dat logisch en verstandig is.’

Lees ook  De 20-jarige Adrienne is dolgelukkig met haar 63-jarige man - We checken elke dag de bankrekening

Verder maakte het kabinet bekend dat de lockdown met twee weken wordt verlengd. En ook de avondklok blijft voorlopig nog tot 30 maart. Ook het negatieve reisadvies voor reizen naar het buitenland wordt verlengd tot 15 april.

Op korte termijn zijn er een paar kleine versoepelingen mogelijk, zo mogen kinderen weer naar zwemles en mogen volwassenen weer in groepjes van 4 buiten sporten.

Lees ook  Man (70) berooft bank, want 'cel is beter dan thuis bij mijn vrouw'

Winkels mogen straks weer wat meer klanten ontvangen en verpleeghuisbewoners mogen niet één, maar twee bezoekers per dag ontvangen.

Kabinet geeft winkels en buitensporters iets meer ruimte

Netflix wil delen accounts tegengaan met nieuwe controle