in

Rusland “bereidt zich voor om straathonden voor het WK 2018 massaal af te slachten.”

Russische dierenrechtenactivisten waarschuwen dat straathonden massaal afgeslacht zullen worden in de aanloop naar het WK. Er werden contracten ter waarde van 1,5 miljoen euro afgesloten om honden te doden in de deelnemende steden. Dat zegt Ekaterina Dmitrieva, voorzitter van de City Animal Protection Foundation. Daarmee spreekt ze de officiële beweringen tegen dat straathonden tijdens de wereldbeker tijdelijke opvang zullen krijgen.

stray dogs in Russia

Minister Vitaly Mutko beval onlangs dat de organiserende steden tijdelijke dierenasielen zouden oprichten om opvang te bieden aan de meer dan 2 miljoen straathonden. Maar Dmitrieva zegt dat er al geld betaald werd aan hondendoders en gif.

Lees ook  Dit is het magische moment wanneer Ed Sheeran en Andrea Bocelli samen een geweldig duet zingen

“Honderdduizenden honden, katten en zelfs vogels zullen vernietigd worden door dit vreselijke gif. Of op manieren die mogelijk nog gruwelijker zijn”, waarschuwt een petitie die al meer dan 77.000 handtekeningen kreeg.

Stray dogs in Russia

De activisten beschuldigen de FIFA er ook van dat ze een oogje zouden dichtknijpen voor de “slachters.” “Het geld werd al betaald aan de aannemers”, zei ze.

Lees ook  Wilco uit RTL’s ‘Love Is In The Air’ reageert niet zoals verwacht als hij z’n familie na 5 jaar weer ziet

FIFA antwoordde ondertussen al aan de organisatie: “We begrijpen dat er heel wat belangrijke sociale problemen en initiatieven als het uwe zijn die het verdienen om gesteund te worden. Maar u zal wel begrijpen dat we door onze talrijke activiteiten in verband met de FIFA competities niet in staat zijn om uw zaak meer actief te steunen.”

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties hieronder!

70% korting op Nutella ontaardt bijna in massale vechtpartijen in supermarkten.

Blinde man vestigt GoPro op zijn blindengeleidehond – beelden zijn schokkend