in

Rouwende hond wil zijn overleden baasje niet verlaten.

Mehmet Ilhan uit het Turkse Bursa is 79 jaar oud als hij overlijdt na een slepende ziekte. Zijn hele familie rouwt. En iemand in het bijzonder zo mogelijk nog meer dan de rest – de kleine Cesur. Het hondje was zijn trouwste metgezel tijdens de laatste jaren van de man en de twee hadden een erg speciale band. Als de 79-jarige kort voor zijn dood in het ziekenhuis binnengebracht wordt, houdt de viervoeter zelfs op met eten.

Eeuwige trouw

Als Mehmet in de begrafenisstoet wordt voorgedragen, is het de hond die de processie aanvoert. Tijdens de hele ceremonie wijkt het dier geen seconde van de doodskist en laat droevig zijn hoofd hangen. Voor de rouwenden een hartverscheurende aanblik.

Lees ook  Deze 5 huidproblemen wijzen op een vitamine D-tekort

De zoon van Mehmet, Ali, vangt de hond bij hem op. Elke dag wanneer de man naar het werk vertrekt, gaat ook Cesur de deur uit. Als Ali hem op een dag volgt, kan hij zijn ogen niet geloven: de hond loopt naar de begraafplaats en legt zich naast het graf van zijn overleden baasje. “De bewaker van de begraafplaats vertelde me dat Cesur elke ochtend als eerste het graf van mijn vader bezoekt”, vertelt Ali.

Lees ook  Als jij deze opsommingen kunt oplossen, dan heb jij het IQ van een genie!

De trouw hond zal het verlies van zijn zo geliefde baasje niet zo snel verwerken. Maar bij Ali heeft hij een thuis gevonden, waar Mehmet eveneens erg gemist wordt en waar ze samen hun verlies kunnen verwerken.

Wie durft nu nog te beweren dat dieren geen gevoelens hebben?

DEEL dit verhaal als je toch nog iemand kent die hier nog niet van overtuigd is!

Gevonden in het struikgewas: Hond voederde dagenlang een nest kleine katjes.

12-jarig meisje ontvoerd en geslagen door mannen – dan omringen leeuwen haar en doen het ondenkbare