in

Rossana Kluivert: Denk dat Jaap Jongbloed flauwvalt als hij ziet wat er allemaal niet klopt

Rossana Kluivert zit in zak en as sinds de uitzending van Opgelicht?! vorige week. Het AvroTros-programma besteedde aandacht aan mogelijke misstanden binnen haar organisatie Dog Rescue Center Curaçao. Rossana kan naar eigen zeggen amper meer slapen.

,,In het begin was er ongeloof. Daarna verdriet, alsof je geen adem meer kunt krijgen. Slapen gaat niet meer. Ik heb de hele nacht gehuild, onze vrijwilligers huilen”, vertelt Rossana in de Telegraaf. ,,We waren zoiets moois aan het opbouwen. Nu ben ik vooral boos.’’ Volgens haar klopt er niets van het hele verhaal dat Opgelicht?! schetst en zijn de tv-makers zelf ‘opgelicht’.

Rossana wil nu dat het programma gaat rectificeren. Als het aan haar ligt, komt presentator Jaap Jongbloed zelf langs om alles door te nemen. ,,Dan zal ik hem bij elke scène uitleggen hoe die tot stand is gekomen. Ik denk dat hij flauwvalt als hij ziet wat er allemaal niet klopt van de uitzending. Als hij niet bereid is met mij om de tafel te gaan zitten, vind ik het een laf persoon. Onze naam moet gezuiverd worden.”

LEES OOK!
Vader die zijn 3-jarige dochter misbruikte zegt dat hij de peuter verwarde met zijn vrouw

Donateurs
Opgelicht?! sprak op Curaçao met vrijwilligers en dierenartsen die zich eveneens voor de honden op het eiland inzetten. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt. Ook kwam in het programma naar voren dat Kluivert veel minder honden heeft verzorgd dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro’s aan marketingkosten heeft betaald en een winkelpand huurt.

Rossana verwijt de programmamakers onzorgvuldigheid en een gebrek aan het bieden van een weerwoord. Ze noemt het ‘karaktermoord’ en vond het onbegrijpelijk dat ze niet in de studio mocht reageren op de aantijgingen en onthullingen die volgens haar grotendeels worden verspreid door een organisatie met wie ze de samenwerking heeft beëindigd.

LEES OOK!
Vrouw (23) ontdekt twee uur voor bevalling dat ze zwanger is: “Ik dacht dat ik gewoon was bijgekomen”

Kritiek
Tijdens de uitzending van Opgelicht?! barstte een storm aan kritiek los op sociale media. Het Instagram-account van Rossana Kluivert liep vol met beschuldigende reacties. ‘Bah bah, wat een oplichter ben jij. Schaam je diep!’ en ‘Ongelooflijk hoe je over de rug van hulpeloze honden te werk gaat. Als je écht iets voor de honden op Curaçao wil doen, geef je het geld dat nog over is aan de organisaties die zich echt inzetten voor hulpeloze honden. Zij kunnen het geld goed gebruiken!’

Verklaring
Naar aanleiding van de uitzending kwam Kluivert met een uitgebreide verklaring, waarin ze onder meer stelt dat de activiteiten en handelwijze van haar organisatie niet in een programma horen met de naam Opgelicht?! ,,Er is niemand opgelicht, er is niemand gedupeerd, er is niemand benadeeld, er is door niemand aangifte gedaan.”

Duizenden schapen verdronken bij Roemenië, slechts 254 gered

Artsen geven man nog één week te leven – dan neemt zijn zwangere vrouw moedigste beslissing van haar leven