in

“Rokende” wilde olifant in India verbluft de experts.

Een video van een wilde olifant die as van een vuur inademt, verblufte experts wereldwijd. Vinay Kumar, een wetenschapper van de Wildlife Conservation Society, filmde een 48 seconden duren video tijdens een werkbezoek in het Nagarhole woud in India in april 2016. Hij vertelde de BBC dat hij de video tot nu nog niet had vrijgegeven omdat hij het “belang ervan niet besefte.”

Wetenschappers zeggen dat het nog altijd niet duidelijk is waarom de olifant de assen rookte. “Dit is de eerste video van een wilde olifant die zo’n gedrag vertoont, en wetenschappers en experts zijn verbluft”, verklaarde de organisatie.

Lees ook  Zeker 10 meisjes ver kracht en aan gerand, verdachte noemt zijn eigen gedrag 'belachelijk'

De olifant lijkt houtskool in te ademen achtergelaten door een gecontroleerd vuurtje op de grond en de “assen uit te blazen.”

“Wat we zagen leek erop dat de olifant aan het roken was. Ze nam een beetje houtskool en hield het tegen haar mond om te roken!”, zei Kumar.

Lees ook  Legerhonden worden ingeslapen omdat ze “ongeschikt zijn”, zonder een kans als huisdier te krijgen

Olifantenbioloog Varun R. Goswani, die de video bekeek, zegt dat “de olifant wellicht houtskool probeerde te consumeren.”

“Houtskool heeft ontgiftende eigenschappen en hoewel het niet veel voedingswaarde heeft, kan het wilde olifanten aantrekken omwille van z’n medicinale waarde”, zei hij.

“Houtskool kan ook dienen als laxerend middel, waardoor het ook voor wilde dieren een dubbele waarde heeft na bosbranden en smeulende kampvuren.”

Bekijk de fascinerende beelden hieronder!

Dries Roelvink is woest op Jamin en bekogelt winkel met eieren

Man verm*ordt vriend, omdat ballen elkaar raken tijdens trio