in

Roemeense tien jaar lang als slavin in Italië vastgehouden

De Italiaanse politie laat beelden zien van de bevrijding

De Italiaanse politie heeft een 29-jarige Roemeense vrouw bevrijd die tien jaar vastgehouden werd als slavin. In de zuidelijke plaats Gizzeria werd ze tijdens haar gevangenschap mishandeld en m*sbruikt. De man verwekte bij haar een zoon en een dochter, die ook verwaarloosd werden.

Het slachtoffer was de verpleegster van de vrouw van de 52-jarige dader. Na het overlijden van zijn vrouw, sloot de man de verpleegster in zijn huis op het platteland op. Ze kreeg al die jaren weinig te eten, mocht zichzelf niet vaak verzorgen en werd aan het bed vastgebonden.

Lees ook  Na 44 kinderen mag ‘meest vruchtbare vrouw van Oeganda’ er geen meer bij krijgen

De Italiaanse politie heeft beelden vrijgegeven van de bevrijding. Te zien is dat het bevuilde huis vol staat met dozen, kleding en kartonnen platen.

De Italiaanse politie deelt deze beelden:

De man liep tegen de lamp toen hij door politieagenten staande werd gehouden bij een verkeerscontrole, zegt correspondent Angelo van Schaik. “De 9-jarige zoon zat achter in de auto van de man. Agenten zagen de verwaarloosde staat van het jongetje.”

Lees ook  Moeder liet haar dochtertje (3) verhongeren terwijl ze een week lang ging feesten.

Die ontdekking deed de alarmbellen rinkelen bij de Italiaanse politie, zegt Van Schaik. “De man moest de politie naar zijn huis brengen. Daar troffen ze de onderdanige vrouw en het ondervoede meisje aan.” De vrouw is naar een onbekend adres gebracht.

Volgens Van Schaik wordt er in Italië veel over de zaak gepraat. “Wat mensen vooral willen weten, is hoe dit heeft kunnen gebeuren. Zeker omdat de man al eerder is opgepakt voor een ontvoering en m*sbruik.”

Boze buschauffeur rijdt expres negen haltes voorbij

11 gigantische honden die denken dat ze nog een puppy zijn