in

Rico Verhoeven wil voor derde keer de ring in met Badr Hari

Als het aan Rico Verhoeven ligt, stappen hij en Badr Hari ergens in de komende jaren voor een derde keer met elkaar de kickboksring in.

Dat zei de Nederlander zaterdag direct na de rematch in Arnhem, die in tweede eindigde door een beenblessure van de Marokkaan. Drie jaar geleden gaf hij ook al op, toen vanwege een scheurtje in een armspier.

„Nee, dit is niet over. Zeker niet”, aldus Verhoeven vanuit de ring. „De vechtsport is entertainment, maar ook levensecht. Je gezondheid is en blijft het belangrijkst. Iedereen wil na een gevecht gewoon weer naar huis kunnen. Badr kon niet meer verder en dan moet je ook gewoon stoppen. Dan doen we het gewoon nog een keer.”

LEES OOK!
Bridget Maasland en André Hazes uit elkaar

Verhoeven baalde na afloop van zijn tweede gevecht met Badr Hari wel als een stekker. Niet alleen vanwege het feit dat een blessure opnieuw voor een vroegtijdig einde van de partij zorgde, maar vooral ook omdat hij niet tevreden was over zijn eigen optreden.

„Ik sta hier met een dubbel gevoel. Ik liet mezelf twee keer verrassen en ben daarom heel teleurgesteld in mezelf”, aldus de Glory-kampioen, die zijn zwaargewicht-gordel ondanks de twee keer acht tellen die hij van Hari ’kreeg’ dus gewoon mocht houden.

„Mijn emoties namen de overhand en dat was dom van me, want dan ga je juist fouten maken”, zo concludeerde Verhoeven, die zich normaal altijd stoïcijns aan zijn strijdplan houdt.

LEES OOK!
Bridget Maasland en André Hazes uit elkaar

Toch wilde de Brabander benadrukken dat hij een weg terug in het gevecht vond. „Ik ging neer, maar stond weer op. Op die twee fouten na voelde ik me comfortabel. Mensen zullen zeggen dat ik aan het verliezen was en daar hebben ze gelijk in, maar vergeet niet dat een partij vijf ronden duurt. Het is pas over als het echt over is. We staan hier in een voetbalstadion. Hier kunnen teams ook 3-0 voorstaan en alsnog met 3-4 verliezen.”

RICO VERHOEVEN WINT BADR HARI OPNIEUW GEBLESSEERD

Persconferentie met Rico verstoord: ‘Anders sla ik jou ook gewoon de hele ring door’