in

Restauranteigenaar is failliet na het overlijden van zijn vrouw. 1 maand later krijgt hij briefje van de politie en barst in tranen uit.

Ooit al eens in een restaurant geweest waar je je niet als een gast voelt, maar eerder als een lid van de familie? Ja, dat zijn de beste. Zo was het ook in het Pinewood Restaurant in Henrico County in Virginia. De eigenaars, Tody en Betty Butner werkten 32 jaar onvermoeibaar lang om een gezellig restaurant uit te bouwen waar de klanten zich thuis voelden.

Betty was het type vrouw dat je een knuffel en een kus gaf voor je de deur uitging, hoewel ze je eerder nog niet ontmoet had.

Helaas kwam Betty niet zo lang geleden te overlijden. Het was iets waar Tody het ontzettend moeilijk mee had, en hij besloot dat hij geen andere keuze had dan het restaurant te sluiten.

Het brak zijn hart om de deuren te sluiten van het restaurant waar hij met zijn partner heel zijn leven aan gewerkt had. Maar door de hoge begrafeniskosten, kon hij het zich simpelweg niet veroorloven om langer open te houden.

Lees ook  Onderzoek laat weten dat vrouwen stiekem de verwarming hoger zetten

Toen de vaste klanten van Tody – van wie velen werken bij de lokale politie en brandweer – hoorden dat Tody van plan was om te sluiten, wisten ze dat er iets gedaan moest worden. Ze sloegen de handen in elkaar en beginnen in te zamelen wat ze konden om het restaurant toch maar open te houden.

Er werd een collecte gestart en er werd meer dan 5.000 euro ingezameld – geld dat kon gebruikt worden om de begrafeniskosten te dekken. Het begrafenisbedrijf gaf nog eens een mooie korting nadat ze zijn verhaal gehoord hadden.

Dit betekende dat Tody zijn restaurant opnieuw kon openen.

Vrijdagavond kwam de hele gemeenschap samen om Tody te verrassen. Het Pinewood Restaurant zat opnieuw boordevol.

“Namens iedereen, willen we niet dat je sluit, we willen het restaurant terug open”, zei politieagent Billy Grimmer.

“Jullie zijn de beste”, zei Tody terwijl hij zijn tranen probeerde te bedwingen.

Lees ook  China boos: Arsenal mag niet op Chinese tv

Hoewel Tody te bescheiden was om met de media te praten, deelde hij zijn gevoelens met agent Grimmer.

“Ik vind het geweldig”, zei Tody.

“Het is leuk om goede vrienden te hebben en iedereen die je een hart onder de riem steekt”, ging hij verder.

Op 2 januari van dit jaar was Tody in staat om zijn restaurant opnieuw te openen. Zijn dochter nam de taken van Betty in de keuken over, maar het kan niet ontkend worden dat de geest van Betty er gewoon verder leeft.

“Je kunt haar echt voelen nu. In mijn achterhoofd hoor ik haar zelfs dingen zeggen”, zei een van de beste vrienden van Tody, Mike Elliot.

Grimmer, een vaste klant, zegt dat het de plicht van de klanten was om een handje toe te steken.

“Het is gewoon iets wat je doet vanuit het hart. Vrienden helpen vrienden”, zei hij.

Bekijk het videoverslag hieronder!

Hertje sluipt naar meisjes die buitenspelen. De volgende beweging van het dier doet papa om z’n camera rennen.

Dokter zegt dat haar baby doodgeboren is. Dan beseft mama de fatale vergissing van de verpleegster.