in

Restaurant gaat voedselverspilling tegen – laat dagelijks overgebleven eten in tassen voor daklozen achter

In veel restaurants wordt vaak voedsel verspilt. Niet alleen de resten die niet worden opgegeten, maar ook voedsel dat over de houdbaarheidsdatum is.

Een restaurant in Manchester, Bosu Body Bar, besloot de verspilling op een bijzondere manier tegen te gaan. Omdat Manchester de laatste jaren steeds meer daklozen heeft, besloten ze twee

vliegen in een klap te slaan. Elke dag laten ze tassen met lekker eten op de stoep voor hun restaurant, schrijven ze in een Facebookpost.

“Wanneer de dag erop zit, beloven we tassen vol met smakelijk eten buiten te zetten… Als je iemand op straat ziet in Manchester of Didsbury die er hongerig uitziet, laat ze dan weten waar ze een maaltijd in een tas kunnen vinden. Spread the love always.”

Lees ook  Steve van Stranger Things heeft een nieuw kapsel en is bijna onherkenbaar

Aan de Manchester Evening News geeft eigenaar Michael Beck aan dat ze overweldigd zijn door alle positieve aandacht die hun post kreeg. Hij vertelt dat ze niet de enige zijn die eten geeft en hoopt dat dit anderen inspireert om het ook te doen.

Hij vertelt verder dat vanaf nu aan ze het eten niet meer in tassen achterlaten, maar aan liefdadigheidsinstanties gaan geven. Die zullen ervoor zorgen dat het voedsel op de juiste temperatuur blijft en terecht komt bij de mensen die het het meest nodig hebben.

Lees ook  Dit is hoe Laurens van Love Island er vroeger uitzag

Het restaurant heeft ook een nieuw project opgezet, klanten kunnen een tas met een bruikbaar artikel achterlaten, bijvoorbeeld een oude muts, sjaal of sokken. Zij zullen dan de tas met eten vullen en bij een liefdadigheidsinstelling achterlaten, die het in de avond zal rond brengen.

Wat een prachtig initiatief! Het zou geweldig zijn als dit goede voorbeeld door velen gevolgd wordt. Vergeet niet dit mooie initiatief met vrienden en familie te delen.

Maak kennis met de hond Freddy – ’s werelds grootste hond die iedereen verbaast met zijn grootte!

Deze slimme truc houdt alle inbraken tegen – en het enige wat je nodig hebt zijn twee glazen