in

Rechter laat een hond los in de rechtszaal – momenten later veilt ze haar oordeel!

Judge Judy is de titel van een Amerikaans realitytelevisieprogramma waarin geschillen worden behandeld door rechter Judith Sheindlin.

Het succes is vooral te danken aan de persoon van Sheindlin, een rechter die haar juridische carrière begon met het behandelen van zaken omtrent echtscheiding en voogdij. Haar no-nonsense benadering van de klagers en aangeklaagden is zeer direct en laat geen ruimte voor onduidelijkheid.

In de zaken die behandeld worden wordt niet officieel recht gesproken; de deelnemers hebben van tevoren ingestemd met een onafhankelijke arbitrage en met de uitkomst daarvan.

Lees ook  Indiase ouders riskeren hun levens om hun kinderen te helpen vals spelen tijdens examens.

Eenzelfde programmaformule is van toepassing op het Nederlandse televisieprogramma De Rijdende Rechter van de NCRV.

In de onderstaande video zien we een clip van het tv-programma. De video is, zoals vele andere video’s van het tv-programma, “viral” gegaan op sociale media. Twee partijen in conflict claimen beiden dat ze de eigenaar van een hond.

In plaats van meer verhalen aanhoren, gebruikte ze een simpele maar effectieve methode om te bepalen wie het echte baasje is. De hond wordt de rechtszaal in gebracht. Vervolgens wordt deze los gelaten om te zien naar wie het dier zou lopen.

Lees ook  Bedrijf geeft niet-rokers 6 extra dagen verlof – want zij nemen geen rookpauzes op het werk

Het voorval spreekt voor zichzelf en het oordeel van Judy is duidelijk. Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een toffe video vindt, vergeet dan niet het artikel te delen met je vrienden en familie op Facebook!

Bange puppy verschijnt in veranda – dan ziet vrouw een zwarte vlek op haar kont en reageert onmiddellijk

Deze man weigerde zijn ouders in een bejaardentehuis te plaatsen – daarom bouwde hij deze oplossing