in

Real life: ‘Ik heb mijn moeder vergeven’

In de nieuwe realitydocu RICO wordt kickbokser Rico Verhoeven gevolgd in het spannendste jaar van zijn leven. ‘Je gaat zien hoe ik verander in een minder gezellige man.’

Hoe is het idee voor een eigen realityserie ontstaan?

“Ik kreeg die vraag de afgelopen jaren al wel vaker, maar ik vond nooit het juiste partnership. Bij John de Mol voelde het goed. Hij zei: ‘Te gek waar je allemaal mee bezig bent, maar heb je ook een haakje om het aan op te hangen?’ Dat had ik nog niet, maar we begonnen toch met filmen begin dit jaar. Toen kwam het gevecht tegen Badr Hari, GLORY: Collision 2 dat zal plaatsvinden op 21 december. De voorbereidingen daarop vormen de rode draad van de serie.”

Ben je nerveus voor het ‘gevecht van de eeuw’ in GelreDome?

“Ik voel een gezonde spanning.”

Tijdens de persconferentie riep Badr: ‘Rico can go fuck himself, ik sla hem knock-out.’ Ga je hem weer een lesje leren?

“Natuurlijk, honderd procent. We zitten er lekker in, dus kom maar op. Ik heb er echt zin in.”

Je brute houding in de ring valt bijna niet de rijmen met alle mierzoete foto’s op je Instagram als de gezellige familieman.

“We zitten nu middenin die transformatie. In de docu ga je zien hoe ik in de aanloop naar zo’n wedstrijd langzaamaan verander in een net even wat minder gezellige man. Degene die ik ben op het moment dat ik de ring instap. Ik zou niet zeggen een monster, maar ik ben wel gefocust.”

Hoe gaan je partner Jacky en je drie kinderen daarmee om?

“Zij zijn het gewend, maar het blijft lastig. Daarom ga ik tien dagen voor zo’n wedstrijd weg van huis. Dan huur ik ergens een villa waar ik met mijn team verblijf. Even afstand. Er komt een enorme druk op je te staan. Dan moet je wel zorgen dat je alles op een rijtje hebt. Je moet je ook mentaal voorbereiden.”

LEES OOK!
Supermarktmanager Mieke ontfermt zich over kinderen van winkeldief: ‘Een hart van goud’

In het persbericht staat dat je docu ongecensureerd is, what you see is what you get. Ga je helemaal met de billen bloot?

“Ja, net als in mijn boek. Als ik iets doe, doe ik het voor honderd procent. Anders moet je er überhaupt niet aan beginnen. Er zijn momenten waarop je liever niet hebt dat er een camera bij is. Ik ga bijvoorbeeld met de oudste naar een première. De middelste gaat dan natuurlijk huilen: ‘Ik wil ook mee.’ Dat zijn momenten dat ze opstandig zijn. Ook dat komt in beeld.”

Ben je niet geneigd je anders te gedragen met camera’s om je heen?

“Dat is het fijne van dit team. Ze zijn er, maar ze zíjn er niet. Ik heb de eerste aflevering gezien en het stijltje bevalt me wel. Het is net alsof je stiekem meekijkt. Het is heel persoonlijk. Je krijgt alle facetten van mij te zien. Van lekker chillen met de kinderen tot business meetings en ontmoetingen met grote sterren in Amerika, zoals Arnold Schwarzenegger.”

Het contact met je moeder is moeizaam geweest vanwege haar drank- en drugsverleden. Krijgen we haar te zien in je serie?

“Zeker, we kunnen het weer goed met elkaar vinden. Je kunt niet blijven hangen in het verleden. Het heeft me ook gevormd tot de persoon die ik nu ben. Ik heb mijn moeder vergeven. Wat de rest van Nederland daarvan vindt, maakt me niet zoveel uit. Het gaat om het contact wat ik nu met haar heb en hoe wij met alles zijn omgegaan. Mijn moeder maakt onderdeel uit van mijn leven, net zoals mijn trainers, mijn manager, mijn coaches en natuurlijk mijn gezin. Die komen allemaal voorbij in mijn docu RICO.”

LEES OOK!
André Hazes laat deze reusachtige tattoo zetten op zijn been

In de realityshow van Nienke Plas zien we een gelukkig, maar kibbelend stel. Hoe zit dat bij jou en Jacky?

“Wij zijn niet zo van het kibbelen, maar we hebben zeker wel eens eenmeningsverschillen in de trant van: ‘Dit is toch niet normaal’, of ‘Regel jij dat nou eens een keer.’ Vaak gaat het over de kinderen. Wat ook speelt, is dat ik best veel van huis ben. Dat zijn dingen waar we het over hebben. Hoe ga je daarmee om, en hoe zwaar is dat als partner?

Hoe gáát ze daarmee om?

“Tja. Dat is soms lastig…”

Je hebt een hoofdrol in de Hollywoodfilm The Black Lotus, die je ook coproduceert.

“Een droom die uitkomt. Alle voorbereidingen met de cast en locaties zijn in volle gang. Ik heb me daar even los van gebroken, het is nu full focus op 21 december. Naar verwachting kunnen we in juni volgend jaar gaan draaien voor de film.”

Zou je je ook in Amerika willen vestigen met je gezin?

“Nee, ik ben verknocht aan Nederland, maar ik kan daar wel een paar maanden per jaar zitten voor werk. Er lopen nog andere projecten, maar eerst ga ik rustig aan een cv’tje opbouwen, leuke dingen doen en vanuit daar verder opklimmen.”

Krijgen we een échte winter? Piet Paulusma komt met zijn voorspelling

Kijkers positief verrast over ‘wijzer geworden’ Badr bij Beau