in

Rafael van der Vaart neemt heftige beslissing

Rafael van der Vaart neemt met de Deense landstitel afscheid van FC Midtjylland. Zonder de Nederlander stelde de ploeg van coach Jess Thorup het kampioenschap maandag in de laatste speelronde veilig.

Midtjylland versloeg AC Horsens op eigen veld met 1-0, waardoor de ploeg in de kampioensgroep op 85 punten eindigde. De voorsprong op nummer twee Bröndby IF bedraagt vier punten.

Van der Vaart zag zijn club vanaf de tribune kampioen worden. Na een uur spelen maakte Marc Dal Hende het enige doelpunt van de wedstrijd. Midtjylland had bij een nederlaag ook de landstitel veroverd, want Bröndby kwam maandag niet verder dan 1-1 tegen Aalborg BK.

Lees ook  Heb je wel eens last van één van deze vier vage symptomen? DIT kan duiden op verstopte aderen!

Het is de tweede keer in de clubgeschiedenis dat Midtjylland kampioen van Denemarken wordt. In 2015 veroverde de club uit Herning voor het eerst de landstitel.

Door het kampioenschap mag Midtjylland komend seizoen meedoen aan de tweede voorronde van de Champions League.

Zes minuten

Het aandeel van Van der Vaart in het kampioenschap is bijzonder klein. Hij kwam dit seizoen verdeeld over twee invalbeurten niet verder dan zes minuten in de competitie.

Lees ook  Mama laat haar baby achter in hete auto en gaat ontbijten. Wanneer ze terugkeert, beseft ze de verschrikkelijke waarheid.

Vanaf begin maart behoorde de 35-jarige middenvelder al niet meer tot de wedstrijdselectie van Midtjylland, waarvoor hij sinds de zomer van 2016 uitkwam. In zijn eerste seizoen kwam hij nog tot vijftien competitieduels, waarin hij tweemaal scoorde.

Het contract van Van der Vaart bij Midtjylland loopt na dit seizoen af. Telstar zou de 109-voudig Oranje-international graag willen inlijven, maar hij liet onlangs zelf weten in Denemarken te willen blijven.

De routinier zou ook in beeld zijn bij Esbjerg fB. Bij die Deense club is Ted van Leeuwen technisch directeur.

Vrouw staat perplex wanneer ze ontdekt dat ze “geheime broer” heeft – wordt compleet gek wanneer hij naar haar toe wandelt.

Dit is waarom prins Harry twee exen uitnodigde voor zijn bruiloft