in

Rachel Hazes kocht mes voor zelfmoord

Rachel Hazes heeft serieus gedacht aan zelfmoord. Dit geeft ze toe in een openhartig gesprek met Bram Moszkowicz in het nieuwe SBS6-programma Hek van de dam.

De Telegraaf heeft al een stukje van de aflevering met in de hoofdrol Rachel Hazes (50) en Bram Moszkowicz (60) gezien. Daarin doet de moeder van André en Roxeanne al direct enkele schokkende onthullingen. “Het was op een gegeven moment allemaal te veel”, bekent Rachel Hazes in een emotioneel gesprek met de voormalig advocaat.

“Ik zag geen licht meer aan het einde van de tunnel. Ik heb rondgelopen met het idee van een zelfmoordpoging”, vervolgt ze. “Ik was moegestreden. Ik dacht: ‘Ik ga naar mijn moeder.’ Het is een soort kortsluiting in je hoofd. De knop ging om. Ik heb er weken mee rondgelopen.”

Lees ook  Ook Peter R. de Vries emotioneel bij schouw in zaak Nicky Verstappen: ‘Dan sta je daar’

Als Bram vraagt of ze al plannen had, zegt ze: “Ja. Ik heb twee weken van tevoren een mes gekocht. Ik heb contant betaald zodat ik niet getraceerd kon worden. Ik heb een brief aan mijn kinderen geschreven en ik dacht ‘ik doe het in de badkamer, dan hebben ze er het minste last van als ze me vinden’.”

Hek van de dam
Een voettocht van twee dagen, dwars door kleine steden, heuvellandschap, heide en bos. In Het hek van de dam gaan iedere aflevering twee bekende Nederlanders, onder wie dus Rachel Hazes en Bram Moszkowicz, de unieke uitdaging aan om samen met een herder en zijn kudde schapen door de mooiste gebieden van Nederland te trekken.

Ze doen een dappere poging om de schapen van A naar B te drijven. De prachtige gebieden, het hoeden van de schapen en de obstakels die ze daarbij tegenkomen zorgen voor verbinding van de gasten met elkaar én de natuur.

Lees ook  Basisscholen waarschuwen voor nieuwe gevaar - voorwielen kinderfietsen losgedraaid

De tocht voert de BN’ers langs bijzondere plekken in Nederland, waarover de herders als geen ander kunnen vertellen. Tegelijkertijd geeft deze bijzondere ervaring inzicht in het leven van de gasten aan de hand van de, vaak zeer persoonlijke, gesprekken die zij voeren. Iedere week gaat er een ander duo op pad, waarbij de BN’ers een kijkje in het leven van de herder krijgen. Wat komt er allemaal kijken bij het hoeden van schapen? In samenwerking met Natuurmonumenten is er gezocht naar de mooiste routes en komen de BN’ers op exclusieve locaties in Nederland.

Man (28) doodgestoken op Woenselse Markt in Eindhoven, dader(s) spoorloos

Dronken dame wil even tonen wat ze kan, maar dan? KLETSNAT! (video)