in

Rachel Hazes bereidde zelfmoordpoging voor: ‘Ik had al een mes gekocht’.

Rachel Hazes vertelt in het nieuwe SBS-programma ‘Het Hek van de Dam’ over de zware tijd na het overlijden van André Hazes. Sommige momenten waren zelfs zo donker dat ze erover dacht haar leven te beëindigen.

“Het was me op een gegeven moment allemaal te veel”, zegt Hazes in het programma.

EMOTIONEEL
Rachel Hazes verschijnt aanstaande vrijdag samen met Bram Moszkowicz in de eerste aflevering van het SBS-programma Het Hek van de Dam. In een tweedaagse voettocht door de Nederlandse natuur moeten de BN’ers een kudde schapen verplaatsen onder leiding van een herder.

Die voettocht levert persoonlijke en emotionele verhalen op. Moszkowicz vertelt over de band met zijn vader en hoe hij de afgelopen zeven jaar door een diep dal ging.

Lees ook  Presentatrice Linda Hakeboom (34) heeft borstkanker

ZELFMOORDPOGING
Ook Hazes heeft die dalen gekend. Zo vertelt ze dat ze tien maanden op yoghurt heeft geleefd en veel dronk. “Ik was goed voor een fles bessen per dag. Ik was twaalf kilo afgevallen. Niet dat ik daarvoor dik was. Ik woog nog maar 45 kilo. Dát doet stress met je”, vertelt ze.

Rachel Hazes zegt weken te hebben rondgelopen met het idee om zelfmoord te plegen. Ze had zelfs al nagedacht hoe ze dat wilde aanpakken. “Ik heb twee weken van tevoren een mes gekocht. Ik heb contant betaald, zodat ik niet getraceerd kon worden”, deelt ze met Moszcowicz. “Ik heb een brief aan mijn kinderen geschreven en ik dacht, ik doe het in de badkamer, dan hebben ze er het minste last van als ze me vinden.”

Lees ook  Agent in Rotterdam laat zien wat er met je gebeurt wanneer je hulpverleners lastig valt!

De eerste aflevering van Het Hek van de Dam met Rachel Hazes en Bram Moszcowicz kijk je vrijdag 21 augustus om 20.30 uur. Andere duo’s die meedoen zijn Olcay Gulsen & Ruud de Wild en Wibi Soerjadi en Martijn Koning.

Worstel je met suïcidale gedachten of maak je je zorgen om iemand anders? Praat er dan over. Bel 113 of ga naar www.113.nl. Het nieuwe nummer van Stichting Zelfmoordpreventie 113 is 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar.

Taakstraf voor man die geslachtsdeel tegen meisje (6) aanduwde

Iemand last van winderigheid? Dat betekent dat je heel gezond bent!