in

Raam van peperdure BMW kapot geslagen om oververhitte hond te redden

Hoewel er al jaren wordt gewaarschuwd voor de gevaren, zat op vrijdag een andere hond in een gesloten, warme auto. Dit keer moest het raam van een dure BMW in Groningen ingeslagen worden om het dier te bevrijden.

De BMW I8 Roadster, een vierwielige auto met een nieuw prijs van meer dan 170.000 euro, werd geparkeerd op de parkeerplaats van een bouwmarkt. Het was al behoorlijk warm geworden in de auto.

In de bouwmarkt werd de chauffeur minstens twee keer opgeroepen om zich te melden, schrijft OOG.tv. Toen de eigenaar terugkeerde naar zijn voertuig, was de politie al gearriveerd.

Lees ook  Barbie had met kerst een pittig pakje aan!

Omdat de politie niet wist hoe lang de husky in de auto had gezeten, besloten ze het raam van de auto in te slaan.

“Slechts een kwartiertje weg”
De eigenaar van de hond en de auto was, volgens zijn eigen verklaring, “slechts een kwartiertje weg”, weet het regionale radiostation.

De hond werd vrijgelaten en zal het goedmaken, afhankelijk van de omstandigheden. De eigenaar van de viervoeter en vierwieler kan de schade aan de auto zelf betalen.

Lees ook  Ernstige mishandeling van 15-jarige jongen op strand - Jongen overleeft het mogelijk niet

Dierenbescherming waarschuwt
De Nederlandse Dierenbescherming waarschuwt vrijdag: “Het feit dat in grote delen van het land de ergste hitte uit de lucht is betekent niet dat je je hond nu weer in de auto kunt laten zitten. In de zon verandert een stilstaande auto in een oven. Blijf alert.

Woensdag was ook een hit. In Amstelveen moest een hond uit een auto worden gered.

Eerste Nederlandse brandweervrouw krijgt een hoop aandacht online!

Cel- en taakstraf voor s*ksueel misbruik van vrouw in Eindhoven