in

Psychologen geven aan: vroeg beginnen met de kerstversiering ophangen maakt je gelukkig

Voor iedereen die niet kan wachten om te beginnen met het ophangen van de kerstversiering, goed nieuws! Als je nu begint met het versieren kan dat je gelukkiger maken, volgens psychologen.

Aan Today vertelde psychologe Deborah Serani, “Het zorgt voor een neurologische verandering in je brein waar je gelukkig van wordt”. Ze geeft verder aan dat dingen die je uit je routine halen de zintuigen prikkelen. Die geven dan door of het een leuke verandering is of niet. Een kerstboom versieren zal een dopamine boost geven, waardoor je je goed voelt.

Lees ook  Ouderen in problemen door coronacrisis: Dick (69) noodgedwongen weer aan het werk

Een nostalgische factor speelt ook mee. Voor veel mensen is kerst een magische, blije en onschuldige tijd. Daarnaast wakkeren de lichtjes en kleurtjes onze gelukshormonen aan.

Voor mensen die mindere positieve herinneringen aan kerst hebben, deelde geluksexpert Elizabeth Lombardo de volgende tip met Today. “Begin een nieuwe traditie. Ga op reis, ga met het gezin een film bekijken, doe vrijwilligerswerk.” Zo creëer je een nieuwe verbinding en zal je de volgende kerst associëren met leukere herinneringen.

Lees ook  Gaby Blaaser heeft spannend avondje met onbekende man

Aarzel dus niet en haal gerust de kerstversiering van zolder. Of heb je het al gedaan? Vergeet niet dit leuke bericht te delen met vrienden en familie zodat zij ook ermee kunnen beginnen!

Zusters smokkelden de hond van een stervende man het ziekenhuis binnen – geweldig!

Zwarte piet-actiegroep pleegt inval op basisschool Utrecht en bezoeken huis Sylvana Simons