in

Psychiatrisch patiënt verjaagt bejaard koppel uit hun eigen woning.

Een bejaard koppel van 74 en 70 jaar oud kan niet meer in hun eigen huis in Spijkenisse slapen. De Telegraaf bericht dat een buurman er de hele buurt terroriseert. Het echtpaar is zo bang dat ze andere oorden moeten opzoeken.

De twee gepensioneerden verklaarden aan het Rotterdams Dagblad: “We doen al maanden geen oog meer dicht.” Ze belden de politie al tientallen keren en die kwamen enkele keren de gemoederen bedaren. Het nachtelijke geschreeuw en het geklop op verwarmingsbuizen zou daarmee helaas niet ophouden.

De gemeente Nissewaard en Woonbron erkennen de overlast en bieden het koppel een hotel aan. Een genereus aanbod, maar de ouderen vragen zich af of ze dan om tien uur ’s avonds in het donker naar het hotel moeten rijden? “Dat kan mijn man niet. Hij heeft twee hersentumoren, is helemaal op. Hij heeft voldoende nachtrust nodig. Slapen lukt nauwelijks sinds die meneer hier in mei is komen wonen.”

Lees ook  Annica (19) moet huurhuis uit nadat beide ouders zijn overleden: ‘Het is erg dat dit zo moet gaan’

Geplaatste psychiatrisch patiënt
Het koppel getuigt: “Eerlijk gezegd durven we ook niet te gaan slapen. We zijn doodsbang voor hem en voor wat hij doet. Stel dat die man z’n huis in brand steekt, dan gaan wij mee.”

De man die voor overlast zorgt, is een psychiatrisch patiënt, die door ggz-instelling Antes in een 55+-complex geplaatst werd. Andere bewoners beamen de overlast, maar geven aan zich niet te willen bemoeien uit vrees om zelf het mikpunt te worden van mogelijke woedeaanvallen. Antes laat ondertussen weten dat de man behandeld wordt. Daar klinkt het: “De bewoner is voorlopig ondergebracht bij zijn familie, maar dat is natuurlijk een tijdelijke oplossing. Maar voorlopig zou er geen overlast meer moeten zijn.”

Lees ook  P*dofiel actief in Zwolle, circusschool waarschuwt na voorval met leerling

Mensen die in Januari of Februari zijn geboren, zullen waarschijnlijk rijker en beroemder worden

Glennis steekt vingertje op naar André over pietenfoto, maar poseerde zelf met Zwarte Piet.