in

Presentatrice Vivian Reijs getroffen door hartstilstand

Vivian Reijs is vorige week getroffen door een hartstilstand. De 42-jarige presentatrice vertelt op Facebook dat ze door ambulancepersoneel is gereanimeerd en dat de schrik er nog behoorlijk in zit. „Ik zal even een stapje terug moeten doen.”

In het openhartige bericht dat ze woensdag op het sociale medium plaatste, zegt Vivian dat ze lang twijfelde om het verhaal met de buitenwereld te delen.

„Ik vind het ontzettend moeilijk, maar ik wil en kan alleen maar eerlijk zijn naar de buitenwereld, omdat ik er eigenlijk ook niet echt omheen kan.

Mijn aard is om altijd door te gaan, ongeacht welke tegenslag ik tegenkom, zo ben ik opgevoed. Een lach op mijn gezicht, schouders eronder en door. Maar dit kan ik niet negeren.”

Lees ook  Ze toonde wrede realiteit van kanker - nu is ze na een lange strijd voor eeuwig in slaap gevallen

De ex-vrouw van muziekproducent en liedjesschrijver John Ewbank vertelt dat haar wereld ’letterlijk en figuurlijk even stilstond’.

„Ik heb een korte hartstilstand gehad, vorige week woensdag. Door de geweldige hulp van (dochter, red.)

Day en het ambulancepersoneel, die er godzijdank heel snel bij waren, hebben ze me kunnen reanimeren. En ik ben ik er nog! Als zij er niet waren geweest, weet ik niet hoe het was afgelopen.”

Stapje terug
Ze vervolgt: „Het voelt zo onwerkelijk, het lijkt alsof het niet over mij gaat. En tegelijk is het een mega wake-up call.

Want vanuit mijn vak en passie weet ik altijd hoe ik voor mezelf moet zorgen en wat ik moet eten, drinken, welke supplementen ik kan slikken en wat ik moet doen aan beweging.

Lees ook  Manager Yolanthe bevestigt: ‘Wesley en Yolanthe gaan niet scheiden’

En voelde me fysiek ook heel goed. Maar één ding vergat ik de afgelopen jaren: te luisteren naar mijn eigen grenzen, mijn stress te beperken en tijd voor mezelf te nemen.”

De SBS6-ster zegt ongelooflijk dankbaar te zijn dat ze het kan navertellen en dat ze nog een kans krijgt in het leven. Wel gaat ze een stapje terugdoen.

„Hoe onwerkelijk en lastig het ook is voor mij. Ik zal opnieuw mijn balans moeten vinden, fysiek en emotioneel.

Ik kan dit verhaal nog niet met droge ogen schrijven, omdat ik me ineens zo goed realiseer hoe kwetsbaar het leven is. Dus pluk de dag!”

Prins Harry ’Ik ben mijn moeder al kwijtgeraakt en vrees hetzelfde voor mijn vrouw’

Vrouw klimt in dierenverblijf en danst met leeuw