in

Prairiehond was bijna verdronken in een zwembad, maar deze man redt het dier op het nippertje

Iedereen die wel eens naar Diergaarde Blijdorp is geweest, heeft hoogstwaarschijnlijk wel eens een prairiehond gezien. Voor de mensen die dat niet hebben, de prairiehond is geen hond, zoals de naam misschien doet vermoeden. Het is een knaagdier uit de familie van de eekhoorns en leeft op de prairies in Noord-Amerika. In Nederland zal je ze dus niet in het wild tegenkomen, behalve als ze uit de dierentuin zijn ontsnapt.

Prairiehonden zijn sociale dieren, die in meerdere familiegroepen samen in één gebied wonen: een zogenaamd prairiehondendorp. Deze dorpen bevinden zich onder de grond, waarbij elke familie zijn eigen ingang heeft met meerdere kamers.

Lees ook  Man (22) verongelukt paar uur vóór geboorte van zijn zoon

We delen wel vaker verhalen met je over bijzondere reddingen van dieren. Vaak zijn het dieren zoals honden of katten, die worden gered van de straat of een slecht baasje. In de onderstaande video is dat anders. Er wordt namelijk geen hond of kat gered, maar een prairiehond. Het jonge prairiehondje was in een zwembad gevallen en had hoognodig een redder in nood nodig.

Lees ook  Man die echtgenote doodstak na overspel dood aangetroffen in cel

Deze kwam er gelukkig toen een man het dier vond en meteen actie ondernam. Het arme dier was al buiten bewustzijn en aan het drijven in het zwembadwater. De man doet zijn best om de prairiehond te reanimeren en dat lukt uiteindelijk!

We zijn heel erg blij dat de prairiehond gered is! Elk dierenleven telt! Bekijk de redding in de onderstaande video en deel dit verhaal met je vrienden en familie op Facebook.

De school renoveert het klaslokaal, maar wat de bouwers achter het bord vinden, overweldigt duizenden

Vader overlijdt bijna aan bloedvergiftiging door nagelbijten