in

Portefeuille van serveerster werd gestolen. 5 jaar later opent ze mysterieuze enveloppe die de waarheid aan het licht brengt.

Het internet is zo ingeburgerd in ons leven, dat we ons nog nauwelijks een wereld zonder kunnen voorstellen. We winkelen met een muisknop, beheren onze bankrekeningen, en wanneer we ons down voelen, putten we hoop uit de sociale media. Maar het internet heeft ook een beangstigende kant – het is voor vreemden al te gemakkelijk om uit te vissen waar we leven, naar school gaan of werken. Het enige wat ze nodig hebben is een naam. Vijf jaar geleden werd de portefeuille van Christine en identiteitskaart gestolen toen ze solliciteerde voor een nieuwe baan. Ze zocht overal maar kon ze waren verdwenen.

Maar op een dag wandelde er een vreemde binnen waar ze werkte als serveerster, en gaf haar een enveloppe. Het was gericht aan Amy, maar de arme vrouw had geen idee dat ze een hoofdstuk van haar leven zou openen.

De serveerster, die werkte in Bru’s Room Sports Grill in Boynton Beach, Florida, was verbaasd toen ze de inhoud van de mysterieuze enveloppe zag. Maar ze werd helemaal niet gestalkt op het internet. Op haar Facebookpagina zei ze:

“Wow, ik ben in shock nu. Jaren geleden werd mijn portefeuille gestolen in Miller’s Ale House. Ik was net aangenomen en vulde het papierwerk in en later merkte ik dat ik bestolen werd. Ik zocht overal, maar alles was weg.”

Lees ook  Overval was 'complete nachtmerrie', zegt de moeder van Nikkie de Jager

Er zat een briefje in, maar de verbazingwekkende woorden vulden Amy met meer dan herinneringen uit het verleden …

De brief was rechtstreeks gericht aan Amy, dus de persoon die haar schreef wist duidelijk wie ze was. Amy van haar kant had geen idee wie de persoon was, of waarom ze de mysterieuze brief kreeg.

Het las:

“Liefste Amy. Ongeveer 5.5 jaar geleden deed ik iets vreselijks met jou. Ik stal je portefeuille uit je handtas. Ik was een drugsverslaafde en ik wilde geld stelen van eender wie. Ik kende je zelfs geeneens. Ik bestal je en nam het gewoon uit je handtas.”

De persoon ging verder met te zeggen dat hij haar spullen daarna gewoon in een vuilnisbak gooide. Maar het waren de volgende woorden van de dief die de aandacht van Amy opwerkten.

Soms lijkt het erop dat slechte mensen geen geweten hebben, en zo zouden ze het voorgoed willen hebben. Maar dat is niet altijd het geval. Het is een keuze die ze maken, en mensen kunnen altijd kiezen om iets anders te doen.

Lees ook  Deze man heeft al 22 jaar geen huur meer betaald, en zijn oplossing is op zijn minst uniek te noemen

“Niet lang daarna belandde ik in een afkickcentrum en werd nuchter. Ik ben nu 4 jaar nuchter en vond je Best Buy kaart net in een tas oude spullen. Ik zocht je naam op en ontdekte waar je werkte. Dus hier ben ik.”

Verslaafden gaan door een 12-stappen programma en stap 9 is “vergoeding en verzoening.” Om te genezen is het belangrijk om de mensen die ze gekwetst hebben terug te betalen. In dit geval herinnerde de Best Buy kaart hem eraan wat hij fout had gedaan.

“Het is onvergeeflijk wat ik deed, maar ik wil je er een klein bedrag voor terugbetalen. Ik zal nooit nog iemand zo kwetsen en wil een eerlijk leven leiden.”

De voormalige dief wenste zijn slachtoffer ten slotte geluk, voorspoed en een gezond leven. Oh, en er zaten ook nog enkele briefjes van 20 dollar bij.

Er stond geen naam of handtekening onderaan de brief. Maar Amy had geen naam nodig. De gedachte alleen al was voldoende om de tranen in haar ogen te doen springen.

Sinds Amy haar verhaal online postte, werd het al meer dan 4.700 keer gedeeld.

Vrouw bevalt in de zee en loopt weg alsof er niets gebeurd is

Het 5-jarige meisje trouwde.Toen ik las wat er gebeurd was, rolden de tranen over mijn wangen.