in

Politie zet zoektocht zwangere Sumanta Bansi (23) voort

De politie zoekt dinsdag in het Noord-Hollandse Robbenoordbos opnieuw naar de sinds februari 2018 vermiste Sumanta Bansi.

Er wordt samen met vijftig vrijwilligers van Veteranen Search Team naar de jonge zwangere vrouw gezocht.

Het team bestaat voornamelijk uit veteranen en oud-politiemensen. Waar vorige keer de focus lag op zoeken in- en rondom de wateren en plassen in het bos, zal er nu voornamelijk op land gezocht worden.

Spullen gevonden
De politie vermoedt dat de jonge vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Er werd al twee keer eerder naar haar gezocht bij de bruggen in en rondom het Robbenoordbos in Wieringerwerf.

Lees ook  Australië laat kamelen doodschieten: 'Ze zoeken overal naar water'

Dat leverde toen niets op. Bij een eerdere zoektocht bij de Afsluitdijk werden spullen gevonden ‘die mogelijk aan haar gelinkt’ konden worden. De familie begrijpt niets van de verdwijning.

Zoektocht op land
Dinsdag gaat het Veteranen Search Team voor het eerst aan de slag en ook voor dinsdag 29 oktober staat een zoekactie gepland. De veteranen starten om 09.00 uur en gaan door totdat het begint te schemeren.

Lees ook  Kankerpatiënt in verzorgingstehuis aangetroffen met maden die uit zijn oren kropen.

Zij aan zij gaan ze in een rechte lijn door het bos lopen. De vrijwilligers zijn getraind om dingen te zien die afwijken. Zo wordt iedere centimeter van het bos onder de loep genomen.

“We hebben nu de hulp van het team ingeroepen omdat het bos ontzettend uitgestrekt is. Het is te groot om het hele bos met een paar politiemensen te doorzoeken”, aldus een woordvoerder van de politie.

Wetenschap beweert: luiheid is een teken van hoogbegaafdheid.

Hond zit in stromende regen vastgebonden aan hek van dierenopvang in Amersfoort