in

Politie vindt achtergelaten pony vastgebonden aan boom, kijkt dichterbij en begrijpt waarom het weigert om achteruit te kijken

Op een avond rinkelde de telefoon op het kantoor van een dierenrechtenorganisatie in Spanje.

Aan de lijn was de lokale politie. Ze hadden een belangrijke opdracht, een getuige had namelijk een eenzame en achtergelaten pony gevonden die vastgeketend was aan een boom.

De politie had dus de hulp nodig van de organisatie om de arme pony te redden, die was hoogstwaarschijnlijk achtergelaten door zijn eigenaar, schrijft The Dodo.

“Hij was vastgebonden aan een boom zonder eten of water, en zijn kopje zat tussen de struiken om de vliegen uit zijn ogen te houden,” meldt de Easy Horse Care Rescue Center (EHCRC).

“Ze hadden hem waarschijnlijk vastgebonden aan de boom en hem achtergelaten,” meldde EHCRC aan The Dodo.”Hij heeft uithongering overleeft, maar ook dehydratie, hitte, alles. Dit dier verdient alles wat we hem kunnen geven.”

Lees ook  Fans geschrokken door foto van Monica Geuze: “Eet je niks meer?”

De organisatie beschrijft hoe verontrustend het is om te denken over hoe deze arme pony zo heeft moeten lijden. Nu hebben ze beloofd om hem zoveel mogelijk liefde te geven.

Over helden gesproken! Ik had hier geen woorden voor.

Na een aantal dagen in het dierenasiel, voelde hij zich al stukken beter, zegt de organisatie.

Zijn helden kwamen ook te weten dat de pony bijna volledig blind was door de mishandeling die hij heeft doorstaan. Hij mankt ook, en heeft moeite om normaal te kunnen lopen doordat twee beenderen in zijn rug gebroken waren door slagen en verwondingen.

Lees ook  Frans Duijts plaatst foto van enorm gewichtsverlies

Het is pas sinds kort dat hij durft buiten te komen, en de mensen die hem redden durft te begroeten. Het dierenasiel weet ook nog niet hoe ze het dier zullen noemen.

“Hij voelt zich lekker thuis in onze stallen, hij denkt waarschijnlijk dat hij in een paradijs is nu,” vertelde EHCRC aan The Dodo.

Dit maakt me warm, en geeft me hoop over de menselijkheid. Deel dit aub om helden zoals bijvoorbeeld deze dierenorganisatie te eren!

Gepubliceerd door Dailynieuws.nl. Klik aub op ‘vind ik leuk’.

Kat komt thuis met een speciale vriend, als zijn baasje het ziet geloven ze hun ogen niet

Paard bevalt van een veulentje – seconden later komt er echter nog wat achteraan!