in

Politie vindt 22 katten en dode honden in woning Rotterdam

22 katten en drie honden zijn uit een zwaar vervuilde woning in Rotterdam-West gehaald. Later troffen agenten nog twee overleden honden aan in het huis.

De politie werd ingeschakeld door medewerkers van de GGD, die hen vroegen poolshoogte te nemen wegens “behoorlijke stankoverlast”. Eenmaal bij de woning wilde de bewoner niet met agenten in gesprek, maar op de achtergrond hoorden ze een hond blaffen, schrijft de politie op Instagram.

Lees ook  Politieagente uit Doetinchem babysit na verkeersongeval op de kinderen.

Uiteindelijk wisten agenten dankzij een machtiging toch het huis binnen te komen, en wat ze daar aantroffen is afschuwelijk te noemen. De woning bleek niet alleen ernstig vervuild, “na telling kwamen we uit op 22 katten, waarvan sommige nog kitten, en 3 honden”. Later werden er nog twee honden gevonden “die waarschijnlijk al langere tijd niet meer leefden”.

Strafrechtelijk onderzoek
De officier van justitie besloot dat alle dieren in beslag genomen moesten worden. De crisisdienst ontfermde zich over de bewoner en de woning werd onbewoonbaar verklaard. De dierenpolitie is een strafrechtelijk onderzoek naar de eigenaar gestart.

Lees ook  Yolanthe laat met déze foto zien wat haar zoontje Xess Xava in de toekomst gaat doen

Dierenliefhebbers die de verwaarloosde dieren een goed thuis willen bieden: “Alle dieren zijn elders ondergebracht en kunnen niet via ons bij een nieuw baasje terecht komen”, aldus politie Rotterdam-West.

Jacco tekent contract van 9-jarig meisje en moet haar nu een cabrio geven

Angela Groothuizen slaat terug na bedreiging