in

Politie vindt 17 lijken in door coronavirus getroffen verpleeghuis na anonieme melding

We leven in erg onzekere tijden. De pandemie veroorzaakt door het coronavirus heeft de wereld op zijn kop gezet. En deze brute veranderingen in de samenleving worden zelfs op de kleinste plaatsen gevoeld.

De politie in het dorpje Andover, in de Amerikaanse staat New Jersey, ontving onlangs een anonieme melding over een lijk in een schuur op de eigendom van een van de grootste verpleegtehuizen in de staat.

Dat melden verschillende bronnen.

Maar toen een patrouille ter plaatse ging kijken, konden ze niet geloven wat ze zagen: niet 1, maar 17 lijken.

Lees ook  Monique en André zijn uit elkaar.

In hetzelfde verpleeghuis zouden ook 41 personeelsleden, waaronder een receptionist, ziek geworden zijn door het coronavirus.

“De uitdaging waar we voor staan, in al deze verpleeghuizen, is dat het virus zich als een lopend vuurtje aan het verspreiden is,” vertelt woordvoerder Josh Gottheimer, die tevens een oproep deed voor lijkzakken.

Het idee dat er 17 lichamen moeten worden opgeborgen in een mortuarium waar normaal plaats is voor 4 lichamen, is gewoon huiveringwekkend.

Lees ook  Vrouw dumpt meisje in een plastic zak in het bos – baby bijna dood

De familie van de bewoners die nog steeds verblijven in het tehuis maken zich dan ook terecht zorgen.

Bronnen melden dat het centrum een zware onvoldoende kreeg in een onderzoeksrapport voor personeel, inspectie en patiëntenzorg.

Het zijn verschrikkelijke tijden waarin we momenteel leven. Houd je dierbaren dicht bij je, blijf veilig. Samen kunnen we hier door komen.

Deel dit artikel om je respect te betuigen aan de overledenen en hun families. Herinner je vrienden en familie eraan dat we de maatregelen moeten blijven opvolgen.

André Hazes onthult wat er écht in het wc-hokje gebeurde

Lea lag vier weken aan de beademing vanwege corona: ‘Je wordt wakker in een wereld die compleet anders is’