in

Politie verijdelt GROTE terroristische aanslag Nederland, ZEKER 7 mannen aangehouden!

De politie heeft zeven mannen aangehouden die worden verdacht van het beramen van een grote terroristische aanslag in Nederland. Drie van de mannen komen uit Arnhem, twee uit Rotterdam, een uit Huissen en een uit Vlaardingen.

De zeven verdachten zijn aan het eind van de middag door anti-terrorismeteams aangehouden in Arnhem en Weert. Ze hadden vijf handvuurwapens bij zich. Morgen worden ze voorgeleid aan re rechter-commissaris in Rotterdam.

De jongste verdachte is 21 jaar oude, de oudste is 34. De spil in de groep is een 34-jarige man van Iraakse afkomst uit Arnhem. Hij werd in 2017 veroordeeld omdat hij naar het strijdgebied van IS wilde afreizen. Ook twee anderen zijn eerder om dezelfde reden veroordeeld.

Lees ook  Man mishandelt zwangere vrouw omdat hij haar een sigaretje zag roken.

AK47’s

In april 2018 begon een strafrechtelijk onderzoek naar de man van 34, met informatie van de AIVD. Hij zou een aanslag hebben willen plegen op een groot evenement in Nederland. De opzet was dat daar veel slachtoffers bij zouden vallen. Tegelijkertijd wilden de verdachten volgens het OM op een andere plek een autobom tot ontploffing brengen.

Lees ook  Agent betrokken bij gezinsmoord Everdingen: twee doden

De verdachten waren voor de aanslag op zoek naar automatische geweren van het type AK47, handvuurwapens, handgranaten, bomvesten en grondstoffen voor bommen. Deze maand kwam het onderzoek in een stroomversnelling omdat de voorbereidingen van de groep in een vergevorderd stadium leken te zijn.

Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat er met de aanhoudingen een grote terroristische aanslag is voorkomen. Het drei

Bedrijf verdient 20.000 door treingeluk in Oss met bakfiets

Terroristen wilden kerstmarkt of menigte koningsdag opblazen