in

Politie valt woning binnen op zoek naar katje Lee om te euthanaseren

De lokale politie is dinsdagnamiddag omstreeks 17 uur in gezelschap van een inspecteur van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) binnengevallen in de ouderlijke woning van Selena Ali (23) in Stabroek.

De agenten kwamen het katje Lee ophalen om het te euthanaseren. Selena had het dier meegenomen van haar stage in Peru. De kat was echter nergens te vinden. “Ik ga niet zeggen waar het katje is”, reageert Selena.

De studente toegepaste psychologie aan de Thomas Moore Hogeschool in Antwerpen adopteerde het katje tijdens haar stage in Peru, toen de coronacrisis daar uitbrak.

Lees ook  Trainen en bier tanken kan nu tegelijk met dit dumbbel bierglas

Wanneer ze met een repatriëringsvlucht halsoverkop naar België vloog, nam ze het gevaccineerde katje met toestemming van de ambassade mee.

Het FAVV zou op voorhand hebben gewaarschuwd dat het katje eens het in België was, mogelijk geëuthanaseerd zou moeten worden wegens kans op hondsdolheid.

Tegen 11 mei moest Selena het katje laten inslapen bij de dierenarts. Dat ontketende een storm van protest: een petitie leverde ondertussen al 25.000 handtekeningen op.

Lees ook  In plaats van de hulpdiensten te bellen namen “vrienden” foto van 16-jarige jongen terwijl hij op sterven lag nadat hij een fles wodka had gedronken.

Desondanks stuurde het FAVV politieagenten langs. “Ik ben erg geschrokken, zeker omdat ik alleen thuis was.

Een agent kwam binnen, hoewel mijn advocaat nog niet aanwezig was”, aldus Selena. Nadien ging het meisje met haar advocaat Anthony Godfroid naar het politiecommissariaat voor een ondervraging. “We zijn echter vertrokken omdat de politie geen aanhoudingsbevel had”, licht Selena toe.

Ook minister voor Dierenwelzijn reageert op het voorval. “De reactie is overdreven. Een huiszoeking voor een kat? Dat klinkt als een slechte Belgenmop.”

Dolfijn Zafar dood gevonden op strand Wijk aan Zee

Gootsteenontstopper in handgelpompje Ikea: klanten lopen brandwonden op