in

Politie treft dode vrouw van 32 aan in autowrak – als ze haar Facebook openen komen ze achter de oorzaak

De 32-jarige Courtney Ann Sanford reed op April 2014 in haar rode Toyota Corolla naar werk.

Op een gegeven moment kwam Pharell Williams hit ¨Happy¨ op de radio. Courtney was in een goede bui en liefhebber van het liedje, en ze pakte haar telefoon, maakte een ´selfie´- en zette hem op Facebook – en zette erbij hoe blij het liedje haar maakte.

¨Het liedje Happy maakt me blij!¨ schreef Courtney onder de foto van haarzelf die ze op haar Facebookpagina zette.

Deze Facebookstatus zou het laatste zijn wat Courtney ooit schreef.

Want op het moment dat ze de foto nam en de tekst eronder zette, had ze de auto niet afgezet. Ze deed het terwijl ze aan het rijden was.

En terwijl de ogen van Courtney gefixeerd waren op haar telefoon, stuurde ze haar Toyota naar de andere rijbaan – richting het tegemoet komende verkeer.

Lees ook  Meer dan 100 bikers geven motorfietsfanaat een laatste escort.

Courtney crashte haar auto tegen een vrachtwagen van tien ton terwijl ze 70 kilometer per uur reed. Haar auto vloog van de weg, tegen een boom en vloog in brand.

Ze stierf ter plekke, en liet haar ouders en twee broers achter.

Courtney had een veelbelovende carrière voor zich in de medische zorg, maar één foute beslissing betekende een fataal einde.

Nadat ze was geïdentificeerd werden haar familie en vrienden ondervraagd door de politie. Toen kwamen ze erachter dat ze iets op Facebook had gezet, vlak voordat het ongeluk plaatsvond.

Toen ze nog beter keken zagen ze dat het bericht enkele seconden voor het fatale ongeluk op Facebook was gezet.

¨Het bericht werd om 08.33 ´s ochtends op Facebook gezet. We kregen de melding van het ongeluk om 08.34.¨ vertelde politieagent Chris Weisner aan MyFox8.

Lees ook  Eindelijk laat Sylvana van Dumpert haar pikante badpak-foto zien!

De politie vond de telefoon van Courtney op de plek des onheils. Het Facebookbericht stond nog steeds op haar scherm: ¨Het liedje Happy maakt me blij!¨

Toen de politie de media inlichtten over het tragische ongeluk, benadrukten ze erbij hoe belangrijk het is nooit je telefoon te gebruiken als je aan het rijden bent.

Kijk hieronder een nieuwsbericht over het tragische ongeluk.

Als je telefoon afgaat en je moet hem opnemen – zet dan altijd, altijd je auto aan de kant en neem dan op. En gebruik nooit Facebook of andere sociale media terwijl je aan het rijden bent.

Deel dit en help mee deze informatie te verspreiden. Je kan er levens mee redden.

Hond wordt gevonden in de prullenbak: dan komt een dierenvriend dichterbij en realiseert de hartverscheurende waarheid

Humberto Tan steelt de show in het publiek van talkshow Ellen DeGeneres.