in

Politie toont beelden van man die blote voeten van meisje wilde zien

De politie heeft bewakingsbeelden verspreid van een man die blote voeten van jonge meisjes wilde zien. Er zijn meerdere meldingen bij de politie binnengekomen.

De man werd begin september gefilmd in Soesterberg toen hij achter een meisje van zeven jaar aanrende. Het meisje fietste na het spelen van een vriendinnetje naar huis.

De man sprak haar aan en vroeg haar of hij een foto mocht maken van haar blote voeten. Het meisje weigerde dit en fietste snel naar huis, waar ze haar ouders vertelde wat er gebeurd was.

Lees ook  Tina zal snel sterven, en vraagt nu om tips om herinneringen achter te laten

Lichamelijke integriteit
Er is sprake van ‘inbreuk op de lichamelijke integriteit’. Omdat de politie graag wil dat de man zich meldt of wordt herkend, zijn beelden uitgezonden bij RTV Utrecht.

Op de beelden is de man onherkenbaar gemaakt, omdat hij daar geen strafbare feiten pleegt. Als de man zichzelf niet meldt, worden de beelden binnenkort wel herkenbaar getoond.

Lees ook  Verdrietig nieuws voor Monique Westenberg

Meerdere meldingen
De politie heeft meerdere meldingen gekregen. Onder meer uit IJsselstein, Utrecht, Nieuwegein en Gorinchem.

In sommige van de gevallen hebben de meisjes inderdaad hun voeten laten zien. Of het in alle gevallen om dezelfde verdachte gaat, is nog niet bekend.

Duikers vinden auto met mogelijk nog mensen erin

Chrissy Teigen en John Legend verliezen baby na complicaties