in

Politie: Pas op voor ‘Italiaanse oplichtingstruc’ langs Franse snelweg

De Franse politie heeft automobilisten op de Autoroute opgeroepen om op te letten voor dieven die een truc gebruiken die in Frankrijk ‘Italiaanse oplichting’ wordt genoemd.

De dieven laten daarbij een van de banden leeglopen van een auto die onbeheerd op de parkeerplaats staat.

Vervolgens wachten ze tot de bestuurder terugkeert. Die gaat dan normaal gesproken in de bagageruimte van de auto op zoek naar een reserveband of reparatieset.

De dieven maken gebruik van het feit dat de gedupeerden vergeten dat de auto dan niet op slot is, waarna ze snel de auto induiken om waardevolle zaken als een telefoon, zonnebril, portefeuille of bagage te stelen.

Lees ook  27-jarige trekt in bij 95-jarige weduwe – heeft geen spijt van haar oprechte intenties.

Ze maken gebruik van het gebrek aan waakzaamheid als hun slachtoffer hulp gaat halen of niet oplet tijdens het vervangen van de band.

Of de truc de toevoeging ‘Italiaans’ heeft gekregen omdat het vooral Italianen zijn die zich erin hebben gespecialiseerd, is niet bekend.

Om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van deze simpele truc, is het noodzakelijk om bij een lekke band eerst de auto af te sluiten en alle waardevolle spullen uit het zicht te halen of in een (afsluitbaar) handschoenenkastje te plaatsen.

Lees ook  13 foto’s die bewijzen dat de natuur ontzettend smerige gedachtes kan hebben

Vorig jaar waarschuwde de Franse politie al voor de zogeheten ‘Ierse oplichterstruc’. Daarbij worden vakantiegangers op de parkeerplaats benaderd door een verwilderd kijkende man of vrouw, die in perfect Engels uitlegt dat hij of zij en haar familie zojuist zijn uitgekleed door enkele gewetenloze dieven.

Hierdoor kunnen ze niet terugkeren naar eigen land en dus vragen ze of je hen geld kunt lenen. Uiteraard krijgen de slachtoffers het geleende geld nooit terug.

Twee verdachten aangehouden voor schietpartij Amsterdamse rapper

Man krijgt ’per ongeluk’ 170.000 euro op rekening en geeft het uit aan hoeren en gokken