in

Politie onderzoekt mis bruik van doneeractie slachtoffers flatbrand Arnhem

De politie gaat kijken of een man uit Boxmeer zichzelf verrijkt heeft via een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de flatbrand in Arnhem.

De man zou de tekst van de officiële actie op zijn pagina’s op sociale media hebben geplaatst, maar daarbij zijn eigen bankrekeningnummer hebben vermeld.

Vader en zoontje overleden
Bij de flatbrand in de ochtend van nieuwjaarsdag kwamen een vader en zijn 4-jarige zoontje om het leven. De moeder en haar dochter van 8 jaar raakten zwaargewond.

  Geen 'bontgekleurde' Pieten meer in het Sinterklaasjournaal: "Het paste te weinig binnen de traditie en zag er niet leuk uit"

Enkele dagen na het drama begonnen vrienden van het getroffen gezin een inzamelingsactie op internet, omdat de moeder en haar dochter financiële hulp nodig hebben.

Bijna 14.000 euro
Via doneeractie.nl is ondertussen bijna 14.000 euro geschonken. De initiatiefnemers hiervan melden nadrukkelijk dat hun actie de officiële inzameling is, waarvan de familie op de hoogte is.

  Wie is die jongen van de YouTube-reclames?

De man uit Boxmeer heeft zijn oproep op internet verwijderd, nadat de krant De Gelderlander hem daarover benaderd had. Of hij geld heeft opgehaald kan de politie nog niet zeggen.

Verheuglijk onderzoek: iedere dag chocolade eten is goed voor de hersenen

Chantal Janzen laat ze lekker losjes in de tas hangen