in

Politie krijgt brief van 9-jarig meisje, dan zien ze een rekening van 10 euro en reageren onmiddellijk

Een politieman in een bakkerij waar je donuts kunt kopen – een typisch beeld van een Amerikaanse agent zou je denken. Maar voor de 9-jarige Brooke was haar ervaring er een om jaren te onthouden.

Brooke stond in de wachtrij aan een tankstation, om enkele donuts te kopen. Maar toen ze aan de kassa stond, ontdekte ze dat ze niet genoeg geld had.

Maar, een vriendelijke onbekende man achter haar zag dit gebeuren, Chad Savannah, een agent bij de snelwegpolitie.

Wat er daarna gebeurde creëerde een kettingreactie van goede daden, dat iedereen zijn hart deed smelten!

We hebben het allemaal wel al eens meegemaakt, je bestelt iets, en aan de kassa besef je dat je niet genoeg geld hebt. De 9-jarige Brooke beschrijft het moment zodat we het allemaal kunnen voorstellen.

“Ik stond in de rij te wachten en ik had onvoldoende geld bij me, en stond bevroren,” vertelde Brooke aan The Butler Eagle. “Ik wist niet wat te doen.”

Maar gelukkig stond politieagent Chad Savannah achter haar in de rij, en zonder te aarzelen vertelde hij de kassierster dat hij zou betalen voor Brooke’s bestelling.

Lees ook  Deze baby van 9 maanden is misschien wel de GROOTSTE baby ooit!

Brooke was zo onder de indruk van het mooie gebaar, en zoals zoveel jonge kinderen zouden doen in haar plaats, rende ze blij weg uit de winkel na de donuts gekregen te hebben.

Onverwachte reactie

Maar toen Brooke thuiskwam, dacht ze na, en besloot ze om een dankbriefje te schrijven aan haar lokale politiekantoor om de onbekende agent te bedanken. In de brief stopte ze een briefje van 10 euro om de donuts alsnog te betalen.

De brief werd op zijn beurt doorgegeven aan de vriendelijke agent. Politieagent Savannah en zijn collega’s waren erg ontroerd door het gebaar van het kleine meisje.

“Ik denk dat iedereen onder de indruk was door de mooie daad van deze 9-jarige,” zei de hoofdinspecteur van het lokale politiekantoor aan KDKA News.

De agenten besloten om Brooke een beloning te geven, en verzamelden wat geld bij elkaar om speelgoed te kopen in de Toys R Us winkel in de buurt. Ze stuurden een kaartje op naar het meisje waarin stond dat ze wat speelgoed mocht gaan kopen op hun kosten.

Maar wat Brooke daarna deed, verraste iedereen opnieuw. Ze kocht het speelgoed ter waarde van 50 euro, wat ze van de agenten had gekregen, maar in plaats dat ze het voor zichzelf hield, doneerde ze het speelgoed op haar beurt aan een organisatie voor kinderen uit gezinnen die geen geld hebben om speelgoed te kopen.

Lees ook  Ex On The Beach-deelneemster aka kinderoppas Lena draagt wel heel gewaagde kleding!

Toen de politie dit vervolgens te weten kwam, besloten ze dat ze haar extra in de bloemetjes zouden zetten. Ze nodigden haar uit op het politiekantoor om een rondleiding te geven. Haar favoriete deel was dat ze mocht gaan zitten in de politiewagen.

Brooke’s familie zegt dat ze helemaal op eigen houtje handelde, en dat haar bedachtzaamheid helemaal haar karakter is.

“Wij proberen onze kinderen gewoon het juiste te leren. Om zorg te dragen voor wat we anders vanzelfsprekend vinden,” zegt de mama van Brooke, Beth Yost aan KDKA News.

Brooke is een echt rolmodel. We zouden beter allemaal een beetje meer zijn zoals haar. Minder egoïstisch en wat guller. Je weet namelijk nooit wie je daarmee gelukkig maakt.

Deel aub dit verhaal met je dierbaren op Facebook!

Jochie slingert politie op de bon wegens fout parkeren.

Een vrouw zag iets ongelofelijk in McDonald’s en postte het op Facebook. Kippenvel!