in

Politie Scheveningen slaat vrouw halfdood vanwege stoepkrijt

De politie heeft vrijdagavond op Scheveningen een vrouw aangehouden, omdat ze volgens de politie met felle oranje verf 61 hartjes over instructielogo’s op de grond had gespoten.

Die waren daar in het kader van de coronamaatregelen door de gemeente aangebracht. De vrouw is meegenomen naar het bureau en daar bekeurd.

De opmerkelijke actie van de 43-jarige Haagse vrouw werd opgemerkt door een beveiliger, die direct de politie waarschuwde.

Toen de agenten arriveerden en de vrouw aanspraken op haar gedrag bleek een gesprek niet mogelijk en weigerde zij mee te werken. Ze verzette zich, viel op de grond en stootte daarbij haar hoofd, meldt de politie.

De vrouw is aangehouden voor baldadigheid en de wet ID, omdat zij zich weigerde te legitimeren. De 43-jarige Haagse werd na verhoor en in het bezit van bekeuringen heengezonden.

  Rouwende hond wil zijn overleden baasje niet verlaten.

‘Conform de geldende procedures zal het handelen van de politieagenten intern getoetst worden. De politie is uiteraard bereid om over het voorval met de betrokken vrouw in gesprek te gaan’, meldt de politie.

Reactie gearresteerde vrouw
Op Facebook tekent de 43-jarige Haagse haar eigen verhaal op. ‘Ik heb met stoepkrijtspray hartjes gemaakt op het strandpad in het 1,5 meter-logo.

Als liefdevolle actie, omdat de manifestatie niet door mag gaan waarvoor ik wilde gaan flyeren’, schrijft Karin-Maria Keser.

‘Later kwamen er nog meer politieauto’s bij. Het was super intimiderend allemaal. Ik was bang. De politie moet er zijn voor mijn en onze veiligheid.

  300 jaar overleden moeder en zoon ondergaan ct-scans om eeuwige geheimen te onthullen

Ik was heel erg overstuur en daar werden ze heel kwaad en onredelijk door, ik moest kalmeren en normaal doen.’

‘Mijn handen zijn beschadigd van de grond en de handboeien. Mijn gezicht is kapot en een dikke bult op mijn hoofd van de klap waarmee ze me op de grond smeten.

Ik krijg twee bekeuringen: één voor niet meteen mijn identiteitsbewijs tonen en de ander voor baldadigheid.

Maar dat heeft niets met de hartjes te maken, maar omdat ik niet deed waar ze me toe dwongen, omdat ik helemaal niks misdaan had want de stoepkrijt is gewoon legaal.’

50-jarige man vrijgesproken van jarenlang misbruik stiefdochter, advocaat Jef Vermassen: “Ze was gewoon verliefd op hem”

Tientallen puppy’s gestikt nadat ze in vliegtuig opeengepakt zaten in kooien