in

Pizza Hut maakt dodelijke vergissing waardoor 2-jarige vechtend voor zijn leven in het ziekenhuis belandt.

Mensen van over de hele wereld houden van pizza. Volgens Pizza.com worden er jaarlijks wereldwijd zo’n 5 miljard pizza’s verkocht. Amerikanen eten gemiddeld 100 are pizza per dag, of 350 sneetjes per seconde. Dat is een heleboel pizza.

Maar een vader die zijn zoon van deze lekkernij wilde laten genieten, ervoer een regelrechte nachtmerrie.

Sajid Hussain nam zijn tweejarige zoon Zayaan mee naar een Pizza Hut in Engeland en vroeg om een veganistische pizza omdat Zayaan aan een zware allergie voor zuivelproducten lijdt.

“Zelfs toen we de pizza kregen, wilde ik hem niet laten eten zonder zeker te zijn dat het echt zuivelvrij was. Ze zeiden dat het veilig was, dus begon hij te eten”, zei Hussain.

De werknemers van de Blackpool Pizza Hut verzekerden de ouders dat het eten veilig was om te eten. Maar nadat hij de margarita pizza had gegeten, ging Zayaan meteen in een anafylactische shock.

Lees ook  Ernstig zorgen om ‘Bridget Maasland’

“Tien minuten gingen voorbij en hij begon gewoon in elkaar te zakken”, herinnerde zijn vader. “Er was iets grondig fout.”

Hij kon zijn ouders niet antwoorden, had moeite om te ademen en begon te braken. “Terwijl ik aan de telefoon was, braakte Zayaan overal en toen de hulpverleners arriveerden, waren zijn zuurstofgehaltes heel laag”, zei Hussain.

“In het ziekenhuis werd het nog erger. Er werd gesproken over zijn reanimatie. Gelukkig had mijn vrouw Epipennen bij.”

De kleine jongen werd gedurende twee dagen behandeld in het ziekenhuis, en zijn vader zei dat Zayaan nog niet helemaal zichzelf is, maar toch al veel beter.

Lees ook  Vakantie Mexico gaat André en Monique niet in de koude kleren zitten

“Er zijn niet echt woorden om te beschrijven wat we echt denken. Het was een erg traumatische ervaring en ik zou niet willen dat iemand dit ooit moet meemaken”, vertelde Hussain.

De vader sprak Pizza Hut aan over het incident en bracht het Departement Voedselveiligheid op de hoogte. Pizza zei in een verklaring dat het hen “erg spijt om wat er gebeurde.”

Als ouder kunnen we nooit zeker genoeg zijn over het voedsel voor onze kinderen met een allergie. De moeder van Zayaan had gelukkig wel epinefrine-infecties bij zich. Dokters raden aan om altijd twee EpiPennen bij te hebben omdat eentje niet altijd voldoende is om de reactie te behandelen.

Kleine jongen koopt in de winkel met z’n eigen zakgeld rozen voor een heel hartverwarmende levering.

Dit is de echte reden waarom Action zo goedkoop is