in

Pitbull rent huis in en grijpt 7-maanden oude baby: De reden waarom brengt me tot tranen

Het is fair om te zeggen dat de pitbull door de jaren heen een enigszins onterechte reputatie heeft ontwikkeld, ten aanzien van geweld.

Laten we één ding meteen duidelijk maken: Er zijn geen ‘gevaarlijke rassen’. Als een hond zich agressief gedraagt, is dat meestal vanwege één of meerdere externe omstandigheden. Vaak is het omdat het baasje het dier niet goed heeft opgevoed.

Uiteraard moet je altijd voorzichtig zijn bij honden die je niet kent. We gaan niet zeggen dat het geen enkel probleem is om elke viervoeter die je tegenkomt zomaar te aaien, met name omdat sommigen simpelweg schrikken van contact met vreemden. Als je een hond op straat wilt aaien, is het altijd een goed idee de eigenaar om toestemming te vragen.

Alhoewel het logisch is dat je op je hoede moet zijn met honden die je niet kent, is het ook belangrijk om nooit te vergeten hoe dapper en onbaatzuchtig ze kunnen zijn als de situatie zich voordoet. De 8-maanden oude pitbull Sasha is hier een goed voorbeeld van, gezien haar recente heldhaftigheid.

LEES OOK!
Twee weken lang alleen rijst eten, dat is het geheim voor een gezuiverd lichaam

Toen er vuur uitbrak in het huis van Nana Chaichanhda in Stockton, Californië, reageerde Sasha meteen op instinct.

De hond was buiten toen het vuur begon – rond middernacht – maar begon meteen te blaffen en aan de deur te krabben om het alarm te doen afgaan. Nana vertelde aan de New York Post: “Ik dacht alleen maar: ‘jeetje, wat ben je toch aan het doen?’.

“Toen ik haar binnenliet, kwam ze binnen en begon intens te blaffen. Ik vond het raar. Dat doet ze normaal nooit.”

Heroïsche daad
Toen ook Nana het vuur opmerkte, haastte ze zich naar haar 7-maanden oude dochter, Masailah. Echter, Sasha was al ter plaatse: “Ze had mijn baby al te pakken bij de luier en probeerde haar uit bed te tillen,” vertelde Nana.

LEES OOK!
Koninklijk Huis niet te spreken over lekken privéfoto’s prinses Alexia.

Snel nadat Nana, Sasha en de baby buiten waren verspreidde het vuur zich van kamer tot kamer. Toen de nooddiensten arriveerden stond het hele huis al in brand.

Met dank aan Sasha was de hele familie in staat om te ontsnappen zonder ook maar enige verwonding. “Ik dank alles aan haar. Zonder haar was ik mijn bed niet uitgekomen en had alles totaal verkeerd kunnen aflopen,” gaat Nana verder.

Wat een geluk dat de familie een hond als Sasha had! Dit is niet de eerste keer dat ik hoor van dieren die mensenlevens redden, maar dit is wel een heel bijzonder geval gezien Sasha’s volharding.

Kijk de video hieronder voor het hele verhaal:

Nana zal voor altijd in het krijt staan bij heldin Sasha.

Voel je vrij om dit verhaal te delen met je vrienden op Facebook. Help ons eer bewijzen aan de beste vriend van de mens: de hond.

Rechter wijst leeftijdsverlaging Emile Ratelband af

Politie vindt vermiste 4-jarige in midden van bos – kijken dichter en zien vreemde man naast haar slapen