in

Pitbull ontsnap van baasje en rent op kinderen in park af – de reden waarom breekt mijn hart

Pitbulls zijn waarschijnlijk een van de minst begrepen honden in de wereld. Hun reputatie heeft ze niet veel goeds gedaan.

Mensen associëren de pitbull met geweld en vijandigheid maar zoals alle hondensoorten, ligt het allemaal aan de opvoeding en hoe het baasje hen behandelt.

Zoals met kinderen, hebben honden goede educatie nodig. Pitbulls zijn groter dan vele andere honden en kunnen harder bijten, maar ze kunnen opgevoed worden tot goede en lieve dieren.

Ze zien er misschien eng uit maar ik denk dat we best kunnen zeggen dat je iemand niet op de buitenkant moet beoordelen. Er zijn zoveel pitbulls die heel lief zijn.

Een van die lieve honden is Hurley, een dappere en slimme pitbull die zijn eigen gang ging om een kleine jongen van een slang te redden.

Stacie Rae, de zus van het baasje van Hurley was zo geraakt door wat er die dag was gebeurd, dat ze op Facebook haar ervaring deelde. Dit schreef ze:

“Mijn broer was aan het lopen met zijn pitbull Hurley, vlakbij een veld in onze buurt rond tien uur ´s avonds. Hij laat hem zo laat uit zodat hij hem los van de band kan doen, zodat Hurley zijn eigen gang kan gaan. Toen hoorden ze een jongen schreeuwen en voordat mijn broer het wist, ging Hurley erop af.¨

“Mijn broer rende erachter aan, en hij zag hoe Hurley een slang weggreep bij de jongen en rondslingerde, en later bleek dat hij dood was.

De kleine jongen rende naar zijn moeder en ze reden zo snel weg dat het niet mogelijk was voor mijn broer iets over de jongen te weten te komen. (We denken dat ze zo snel weggingen omdat hij was gebeten door de slang). Mijn broer belde de dierenpolitie en die kwamen om te kijken wat er was.¨

Stacie Rae voegt toe:

Lees ook  Spijkers gevonden in zitjes van schommels op meerdere plaatsen Nederland!

“Ze vroegen of ze Hurley mochten bekijken om te zien of hij gebeten was. Tot de grote verrassing van mijn broer zagen ze dat hij bloedde, een gezwollen nek had en schuim had rond zijn mond. En inderdaad, ze vonden een kleine beet bij zijn lip. Shelby ging met Hurley naar het dierenziekenhuis waar ze een nacht bleven zodat ze hem in de gaten konden houden.¨

Lees ook  Experts roepen op om het woord ‘fietser’ te verbieden omdat het hen ‘ontmenselijkt’.

¨Shelby en Hurley kwamen allebei terug deze morgen Goddank is Hurley helemaal in orde deze morgen, hij is alleen nog wat oncomfortabel met zijn gezwollen gezicht en nek,¨ schrijft Stacie Rae.

Dat scheelde weinig! Goed gedaan, Hurley!

De zus eindigt met:

¨Later bleek dat de kleine jongen bij een slangennest was gekomen en hopelijk heeft Hurley ervoor gezorgd dat hij niet werd gebeten. We proberen er nog steeds achter te komen waar de jongen is om te kijken of hij oké is. Dit is onze pitbull. Ik hoop dat dit verhaal verspreid wordt, voor iedereen die denkt dat pitbulls gevaarlijk zijn.¨

Dit toont maar weer aan dat pitbulls niet allemaal slecht zijn. In sommige gevallen kunnen ze zelfs je leven redden. Deel om de dappere Hurley te eren!

Het verkeerde slachtoffer: Aanrander in de lift buigt zich krom van de pijn.

Moeder haalt 8-jarige dochter van school en ontdekt de ´schoolcel´