in

Piet Paulusma geeft definitieve voorspelling voor de winter: zwaar, guur en ijskoud winterweer.

Piet Paulusma weet het nu wel zeker. In zijn definitieve wintervoorspelling geeft de weerman aan dat we ons mogen opmaken voor een heftige, koude winter met behoorlijk wat overlast.

De weerman zegt dat we ons mogen verwachten aan een koude winter met veel vorst, sneeuw en ijzel.

Deze voorspelling ligt dus in de lijn van de voorlopige wintervoorspelling van Paulusma. Daarin waarschuwde hij al voor de kou en overlast.

De weerman vertelde aan RTV Noord: “Ik ga uit van een zware winter die over het geheel genomen te koud wordt, mogelijk meer dan een graad afwijking van normaal. Onder een zware winter versta ik niet alleen de koud, maar ook de overlast die vaak zal voorkomen.”

Dat wordt dus echt winterweer met vorst, sneeuw en ijzel. Verder zou het ook gaan stormen en veel regenen. Koning winter zou zijn intrede maken in december, met kans op sneeuw.

Zelfs al zou het in januari een beetje gaan kwakkelen, dan zal februari dat ruimschoots “goedmaken” met guur winterweer. Maar houd er rekening mee dat de maanden qua weerbeeld ook gemakkelijk kunnen wisselen.

De schaatsliefhebbers kunnen alvast hun schaatsen invetten. Daarover zei Paulusma: “We komen deze winter op schaatsen en voor een langere periode dan twee of drie dagen.

En mogelijk ook meer dan een periode. Ik sluit niet uit dat wij deze winter plaatselijk wel eens in de buurt van de min 20 graden gaan uitkomen als de laagst gemeten temperatuur.”

Dat beloofd! DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

“Joran van der Sloot wil terug naar Nederland” – IK MIS NEDERLAND

Jongens gebruiken een levende eend als voetbal: ‘Te zot voor woorden’