in

Peuter weigert te ontwaken uit dutje. Wanneer mama haar omdraait, beseft ze de verschrikkelijke waarheid.

Alle ouders maken zich zorgen om hun kinderen, zeker wanneer ze nog jong zijn. We zorgen ervoor dat ze niet verloren lopen, niet blootgesteld worden aan onnodige gevaren, en we werken hard om ze gezond te houden en ver weg van ziektes. Maar sommige dingen zijn niet duidelijk voor het blote oog, en helaas is het mogelijk om een ernstig risico te missen totdat het te laat is.

Daarom is moeder Jennifer Abma er zo op gebrand om haar vreselijke verhaal te delen over wat er met haar dochter, Anastasia, gebeurde.

De meeste mensen zijn er zich van bewust hoe gevaarlijk het kan zijn om tijdens de zomer een huisdier of een kind in een warme auto te laten.

Elk jaar horen we genoeg verhalen over helden die snel handelen en kinderen en huisdieren uit dergelijke situaties redden. Het grootste risico van alleen in een hete auto achtergelaten te worden, is een hitteslag, wat erg gevaarlijk en zelfs fataal kan zijn.

Maar hete auto’s zijn niet de enige plaats waar mensen en dieren een hitteslag kunnen lijden.

Jennifer Abma wendde zich tot Facebook om haar verschrikkelijke ervaring met haar jonge dochter, Anastasia, te delen.

Ze hoopt dat haar verhaal mensen twee keer zal doen nadenken, zodat dit nooit met iemand anders gebeurt.

Lees ook  Door deze zwembadfoto van Bridget Maasland snappen we André wel!

Dit is wat ze te zeggen had:

“DIT was mijn avond, dit was het meest angstaanjagende moment dat ik me kon inbeelden, DIT is een zware hitteslag. Er bestaat niets angstwekkender dan je baby niet meer wakker kunnen maken.

DIT is het duidelijke bewijs dat je kind niet in de zon moet zijn om een hitteslag te krijgen. Het duurde 20 minuten om haar wakker te krijgen. Toen de ambulance kwam, kwamen ze met onderzoekers omdat ze niet wisten wat te verwachten zoals ik dat deed.

Dit was het bewijs hoe snel de dingen veranderen.

Anastasia ging een dutje doen. Ik had geen idee hoe warm haar slaapkamer was totdat ik haar ging wakker maken, badend in het zweet, rood gezicht, kokend en meer dan 15 minuten lang niet in staat om haar wakker te maken. De ambulance arriveerde sneller dan ik had kunnen verwachten en namen haar suikerwaarden die 1,2 waren en normaal meer dan 4 zouden moeten zijn. Ze dienden haar sucrose toe en enkele minuten later begon ze bang te huilen.

Het is niet mijn fout wat er met haar gebeurde, maar het is moeilijk om het jezelf niet te verwijten. Dit is een les die ik leerde en ik hoop dat ook andere ouders er iets aan hebben. Zorg ervoor om de kamers in je huis te controleren want ze kunnen zo gevaarlijk heet worden als een auto.

Lees ook  Vrouw moet voogdij over haar hond delen met buurman: “Mijn hart is gebroken”

Ik ben nog altijd in shock en ik kan me niet voorstellen wat er gebeurd zou zijn moest ik niet naar haar gaan kijken zijn. Gisteren hadden we duidelijk God aan onze zijde en ik ben de hulpdiensten erg dankbaar die zo snel als mogelijk kwamen om ons samen te houden.”

Godzijdank dat alles goed afliep voor Jennifer en Anastasia, maar het is cruciaal om zich bewust te zijn van dit soort situaties en de gevaren van een hitteslag.

Symptomen van een zonne- of hitteslag:
  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid en braken
  • Visuele stoornissen
  • Duizeligheid, irritatie en verwarring
  • Snelle hartslag
  • Droge, rode huid

Het is belangrijk dat iemand die een hitteslag lijdt meteen medische hulp krijgt. Breng je kinderen meteen naar een koelere plek. Koel het lichaam meteen af met een natte handdoek.

Zorg ervoor om naar het ziekenhuis te gaan om voedingsstoffen en zouten meteen in het lichaam in te brengen.

Wist jij dat slaapkamers potentieel net zo gevaarlijk kunnen zijn als een hete auto?

Dakloze man ziet baby en driejarig meisje gevangen in brandend huis – riskeert leven om hen te redden.

Agent sluit “deal” met tiener die betrapt werd op te snel rijden. Maar politiechef ziet één cruciaal detail dat hij niet kan negeren.