in

Peuter loopt het risico te overlijden zonder donor – dan grijpt verpleegster (27) in

Orgaandonatie is een moeilijk proces. Sommige mensen kiezen ervoor om hun organen te doneren en redden op deze manier verschillende levens.

Het gezin van de 1-jarige Bodie Hall is eeuwig dankbaar voor de empathie en moed van een vrouw die uiteindelijk het leven van hun zoon heeft gered.

Bodie is geboren met een levensbedreigende ziekte waardoor zijn lichaam te veel proteïne in de urine heeft en te weinig in het bloed.

Volgens het M Health Fairview University of Minnesota Masonic Children’s Hospital bestaat er met deze aandoening een groot risico op fataal nierfalen.

De toekomst van de kleine jongen zag er somber uit en hoewel hij nog geen twee jaar oud was, leek het erop dat hij het niet zou overleven. Hij had dringend een nieuwe nier nodig, schrijft Good Morning America.

Zijn familie deed hun best om een geschikte donor voor Bodie te vinden, maar het mocht niet baten. Vanwege de coronapandemie en alle uitgestelde operaties, leek het erop dat hij niet op tijd een donor zou vinden.

Lees ook  Familie overleden Bep (66) razend: ‘Wie reed haar aan en liet haar voor dood achter?’

“Het ziekenhuis annuleerde vrijwel alle operaties die het als niet-urgent beschouwde. Voor ons die bezorgd waren over Bodie en zijn gezondheid, was het frustrerend.

Maar tegelijkertijd wisten we geen van beiden wat er zou gebeuren,” legde de moeder van de jongen uit.

De ouders waren wanhopig, maar gelukkig is alles goed gekomen! Taylor Pikkarainen, een 27-jarige verpleegster, was door haar zus op de hoogte gebracht van de toestand van de jongen en ze aarzelde geen seconde.

Ze nam onmiddellijk contact op met de familie om hen te vertellen dat ze Bodie een nier wilde doneren.Taylor werd onderzocht en uit test bleken ze volledig compatibel te zijn. Vanwege de coronapandemie werd de operatie uitgesteld en in juli uitgevoerd.

Beide operaties verliepen zoals gepland en kort daarna verbeterde de toestand van Bodie sinds lange tijd! Nu kan het gezin eindelijk naar de toekomst kijken.

Lees ook  Proost! De ALDI verkoopt nu wijn voor je hond (en kat)

Verpleegster Taylor wordt geprezen door de familie en in de media, en hoewel ze veel aandacht heeft gekregen voor haar moed, is ze erg nederig.

Volgens haar was het kant en klaar dat ze Brodie zou redden, die dankzij deze held volgende maand twee jaar oud wordt.

“Taylor is een geweldige en onbaatzuchtige persoon die Bodie’s leven heeft gered met haar geschenk in de vorm van een nier,” schreef de familie in een Facebookpost.

Wat inspirerend om te zien hoe een 27-jarige vreemde op deze manier het leven van iemand anders redt. Het laat ook zien hoe belangrijk orgaandonatie is!

Deel dit artikel om hulde te brengen aan de miljoenen mensen die hun organen doneren om het leven van anderen te redden!

Vrouw gooit kokend water naar agent in Den Helder

Amsterdammer pimpt auto’s in hele straat met karton!